© ATV / TVL / JTh

Limburgse tieners pleegden drie aanslagen in Brasschaat en Maasmechelen

Brasschaat -

Zes tieners uit Limburg zijn verantwoordelijk voor drie aanslagen met vuurwerkbommen in een week tijd. De jongeren, tussen 17 en 19 jaar, viseerden twee woningen in Maasmechelen en een pand in Brasschaat. De feiten spelen zich af in het drugsmilieu.

ppn/jtp

Afgelopen weekend ontplofte een vuurwerkbom aan de gevel van een kantoorgebouw met ruim 40 kantoren op de Bredabaan in Brasschaat. Door de explosie sneuvelde de voordeur en twee ramen, de gevel raakte zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond. In het kantoorgebouw in Brasschaat is een transportfirma gevestigd waarvan de zaakvoerder in de cel zit in een lopend drugsdossier. Ook een Schotens restaurant dat vorig jaar geviseerd werd, heeft zijn maatschappelijke zetel in het gebouw.

Kort na de feiten kon de politie in Maasmechelen al twee verdachten arresteren, een 19-jarige man uit Maasmechelen en zijn 18-jarig vriendinnetje uit Nederlands-Limburg. Zij werden aangehouden en verschijnen vrijdag voor de raadkamer.

Het huis in Brasschaat waar een aanslag gepleegd werd.© rr

De speurders konden het feit van Brasschaat al snel linken aan twee aanslagen een week eerder in Maasmechelen. Daar werd een jongeman van 18 jaar geviseerd. Hij zou zich ophouden in het drugsmilieu en werd twee nachten op rij opgezocht. Eerst moest de inkomhal van een appartement er aan geloven en bij de tweede afrekening ging het om de voordeur van een huis. In die woning woonde de familie van het 18-jarige doelwit.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen werkte samen met de collega’s van de FGP Limburg en de lokale recherche van de zone Lanaken-Maasmechelen. Zowel in Antwerpen als Limburg werden onderzoeksrechters met de zaak belast en dat leidde woensdag nogmaals tot drie extra huiszoekingen in de Maaslandse gemeenten Dilsen-Stokkem, Maasmechelen en Lanaken.

© Jos Thomasse

Minderjarigen verdacht van drie feiten

Bij de invallen trof de politie heel wat materiële elementen aan die de verdachten aan de aanslagen, allen gepleegd met zwaar explosief vuurwerk van het type Cobra, kan linken. Er werden nog eens vier personen gearresteerd. Het gaat onder meer om twee broers. Twee verdachten zijn 18 jaar, de anderen nog maar 17.

Beide minderjarige verdachten worden voorgeleid bij de jeugdrechter in Tongeren voor het plegen van de feiten in Antwerpen en Maasmechelen. De meerderjarige verdachten werden woensdag al aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen op verdenking van het plegen van de aanslag in Brasschaat. Zij zijn beiden overgebracht naar de gevangenis.

Het onderzoek wordt nu voortgezet door alle betrokken politiediensten. De speurders sluiten niet uit dat ze in de nabije toekomst nog aanhoudingen moeten verrichten.

© atv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer