© zb

Ronny Vanderaerden van R-Bikes uit Zonhoven (links) Louis Verbeek inwoner Ocura (midden) en Eric, de ex-wielrenner (rechts)© rr

thumbnail:
thumbnail: Ronny Vanderaerden van R-Bikes uit Zonhoven (links) Louis Verbeek inwoner Ocura (midden) en Eric, de ex-wielrenner (rechts)

Louis (80) fietst elke dag 80 km op zijn hometrainer in rusthuis en krijgt felicitaties van Eric Vanderaerden

Beringen

Louis Verbeek (80), bewoner van woonzorgcentrum Ocura in Beringen-Mijn, fietst elke dag 80 kilometer op zijn hometrainer. “In het begin deed ik elke dag een paar kilometers, gewoon om wat te bewegen. Maar toen ik in 2021 meer dan 18.000 kilometer op mijn teller had, werd dat wereldkundig gemaakt via sociale media en kreeg ik telefoon van een fietsenmaker uit Zonhoven”, vertelt Louis. Ronny Vanderaerden van R-Bikes uit Zonhoven feliciteerde bewoner Louis met het behaalde resultaat. “Hij is toen bij mij geweest met een cadeau, een geschenkmand met een T-shirt en douchespullen. Ronny Vanderaerden zei mij toen dat als ik 20.000 kilometer zou fietsen in 2022, dat hij dan een bezoek zou regelen met ex-wielrenner Eric Vanderaerden, een neef van Ronny. Die ontmoeting wilde ik voor geen cent missen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Louis fietste in 2022 maar liefst 22.050 kilometer. “Ronny is een man van zijn woord en vorige week kwamen hij en Eric Vanderaerden mij feliciteren met mijn fietsprestatie. Het bezoek heeft voor mij heel veel betekend. Wat een eer dat een bekende wielrenner als Eric Vanderaerden de moeite doet om naar een woonzorgcentrum te rijden en de tijd te nemen om mij te feliciteren. Dat was echt hartverwarmend.”

Louis is niet alleen een fervente fietser, hij wandelt ook elke dag. “Voor mijn ontbijt fiets ik eerst 10 kilometer. Na het ontbijt ga ik wandelen, meestal - bij droog weer - zo’n 3 à 4 kilometer. Daarna ga ik terug naar mijn kamer en stap ik terug op de fiets. Dan weer 10 kilometer en om 11 uur opnieuw 10 kilometer. Tegen het middageten heb ik 30 kilometer op te teller. Na het middageten ga ik terug op mijn fiets en dan rij ik tot het nieuws begint. Zodat ik na het nieuws terug kan fietsen tot aan 40 kilometers. Dan neem ik even pauze tot drie uur en begin ik aan de volgende tien kilometer fietsen en om vier uur weer tien kilometer. En dan na het avondeten, rond 18 uur, weer fietsen en de laatste fietsactiviteit van de dag is omstreeks half tien ’s avonds voor ik ga slapen. Zo fiets ik elke dag in totaal 80 kilometer. Voor tien kilometer heb ik exact 33 minuten nodig. Voor de wandeling ’s morgens heb ik meestal 45 minuten tot een uur nodig. Eigenlijk ben ik de ganse dag aan het sporten. Het is gezond en mijn dagen vliegen voorbij.”

Of Louis dit jaar weer zijn record gaat verbreken is nog niet duidelijk. “Ik ben van plan om dit jaar regelmatig uitstapjes en reizen te maken. Dan kan ik natuurlijk minder fietsen.”  zb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer