© AP

Grootste softwareconcern van Europa wil 3.000 banen schrappen

SAP, het grootste softwareconcern van Europa, wil 3.000 banen schrappen, of zo’n 2,5 procent van zijn totale personeelsbestand. Het bedrijf sluit zich daarmee aan bij de golf van ontslagen die ook andere techbedrijven reeds hebben aangekondigd.

jvhBron: BELGA

Volgens CEO Christian Klein maakt de banenreductie deel uit van een ombouwoperatie, waarbij SAP zich wil concentreren op software voor corporate management, een groeiende sector. Andere activiteiten worden afgebouwd.

Het softwareconcern, dat ook een notering heeft op de beurs van Frankfurt, wil jaarlijks tot 350 miljoen euro besparen. De sanering zal pas ten volle vanaf volgend jaar voelbaar zijn, aldus financieel directeur Luka Mucic. Het resterende belang in zijn Amerikaanse dochter Qualtrics wil SAP verkopen.

In het voorbije boekjaar zag SAP zijn brutowinst, voor intresten en belastingen en zonder uitzonderlijke elementen, met 2 procent dalen tot 8,03 miljard euro. Netto was er zelfs een daling met twee derde, tot 1,71 miljard euro. De jaaromzet steeg wel nog met 11 procent tot 30,9 miljard euro, mede dankzij de toenemende vraag naar cloudsoftware. De dure euro heeft de omzet nog een extra boost gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer