‘Huis Gemaakt’ strijkt neer in Sint-Lambrechts-Herk: wie wil deze fifties villa opknappen?

Het VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ strijkt dit seizoen neer in Hasselt. In Sint-Lambrechts-Herk staat de fifties villa ’t Hofje te wachten op een stevige opknapbeurt. In en om het pand lijkt het of de tijd al even is blijven stilstaan.

Eva De Poorter en Geert Houben

Bij de vorige twee seizoenen van Huis gemaakt kregen de koppels de panden pas te zien als ze al geselecteerd waren als kandidaat. Dat hebben de makers nu helemaal op z’n kop gezet. Het programma organiseert zelfs openhuizendagen om kandidaten warm te maken. Wie dat wil, kan zich daar vanaf nu voor inschrijven via vtm.be. De zender geeft al even een eerste indruk mee van de drie woningen.

(Lees verder onder de foto)

© VTM

Hasselt: Waar de tijd bleef stilstaan

Wie voor het programma in Limburg zijn kans wil wagen, moet daarvoor in de Sint-Lambrechts-Herkstraat in de gelijknamige deelgemeente zijn. VTM omschrijft het pand als een schattige fifties villa waar tegen de gevel de naam ’t Hofje prijkt. De nabijheid van domein Beukenhof inspireerde ongetwijfeld de vorige eigenaars. ’t Hofje is rijp voor een flinke make-over. De tijd staat er al vijf jaar stil, wat kandidaten letterlijk mogen nemen. De vervallen veranda deed lang dienst als orangerie terwijl de tuin, die ooit de grote trots was van de eigenaars, vandaag één grote wildernis is. De woning snakt dus naar nieuwe bewoners die ’t Hofje nieuw leven komt inblazen.

(Lees verder onder de foto’s)

© VTM

© VTM

© VTM

Aalst: rijk verleden, maar jaren verwaarloosd

Dit statige rijhuis ligt vlakbij de indrukwekkende watertoren. De troeven? De sierlijke mozaïekvloer, de bombastische schouwen en de vier ruime slaapkamers. Zij verhullen een rijk verleden. Alleen werd het huis jaren verwaarloosd, en verloor het zijn charme. Alleen de aanwezige kerstversiering nog vermoeden dat dit ooit een warme thuis was. Deze 217 vierkante meter leegstand verdient zorg en liefde.

(Lees verder onder de foto’s)

© VTM

© VTM

© VTM

Antwerpen: Voormalige oord van bontjassen

In het zuiden van Antwerpen staat dit adembenemende herenhuis uit 1927. De indrukwekkende inkomhal, de ruime woonkamer en de originele elementen waren ooit het decor waar een welgesteld cliënteel haar bontjas kwam kopen. Bijna honderd jaar lang was dit huis met vijf kamers van dezelfde familie. Sinds een jaar wordt er niet meer geleefd.

(Lees verder onder de foto’s)

© VTM

© VTM

© VTM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer