© TikTok HBvL

100-jarige in de familie bij Leandro Trossard: groottante Alice danst en zingt nog elke dag

Landen -

Maandag 23 januari vierde Alice Trossard haar 100ste verjaardag. De kaarsjes op haar verjaardagstaart mocht ze uitblazen in WZC Zevenbronnen in Landen, waar ze sinds drie jaar verblijft. En voor wie haar naam een belletje doet rinkelen: ja, Alice is de groottante van Rode Duivel Leandro Trossard.

Jozef Croughs

Alice Trossard komt uit een gezin van vijf en was het enige meisje tussen vier broers. Haar vader Constant was arbeider op de spoorwegen, moeder Regine was huisvrouw. Alice groeide op in een warm nest. Ze blikt tevreden terug op haar jeugd, al heeft ze nooit grote luxe gekend. Verjaardagen werden gevierd met pannenkoeken in plaats van taart.

LEES OOK. TikTokster uit Landen wordt 100: wij vroegen haar naar haar geheim voor de eeuwige jeugd

Op jonge leeftijd leerde Alice haar echtgenoot Théodore kennen. Zij zat op school bij de nonnetjes, hij was leerling bij een schoenmaker. Ze zijn gehuwd in 1940, toen Alice 17 jaar was. In datzelfde jaar is Alice bevallen van hun eerste zoon Albert. Vijf jaar later werd hun tweede zoon Constant geboren. Alice had verschillende jobs, maar haar laatste job vond ze het leukst: ze werkte toen als koffiedame op het ministerie van financiën.

© Jozef Croughs

Aperitiefje

Maar Alice en haar man bleven niet gespaard van ongeluk. In 1995 werd hun zoon Albert ernstig ziek. Leukemie, zo bleek. Maar omdat hij de eerste was in omstreken met deze ziekte, wisten de dokters lang niet wat er aan de hand was. Drie maanden na de vaststelling van zijn ziekte stierf Albert. De dood van haar zoon zorgde voor verbittering bij Alice, maar het maakte haar ook sterker.

LEES OOK. 100-jarige in de familie bij Leandro Trossard: groottante Alice danst en zingt nog elke dag

Na een gelukkig huwelijk van 60 jaar werd ook haar echtgenoot Théodore ernstig ziek. Hij stierf in 2000. Maar Alice blijft van het leven genieten. Ze danst graag, gaat graag op stap of een koffietje drinken. Bij elke gelegenheid geniet ze ook van een aperitiefje. Ze was ook zeer lang lid van verschillende verenigingen zoals Samana Landen en Okra.

© Jozef Croughs

Dansen en zingen

“Alice is erg fier op haar familie”, zegt Mandy Cuypers van WZC Zevenbronnen in Landen, waar Alice sinds enkele jaren verblijft. “Ze heeft twee kleindochters en een achterkleindochter. Stervoetballer Leandro Trossard uit Dilsen-Stokkem, Rode Duivel en pas getransfereerd naar Arsenal, is een kleinzoon van haar broer Louis. Alice woont nu al drie jaar in het woonzorgcentrum. Ze woont hier heel graag. Ze is altijd te vinden voor plezier maken zoals dansen, zingen, een spelletje spelen en zelfs filmpjes maken doet ze graag.”

© Jozef Croughs

© Jozef Croughs

Aangeboden door onze partners