© Anja Blevi

Lommelse Floor heeft autisme, maar droomt van een opvallende make-over: “Ik heb me lang genoeg verstopt”

Ze heeft autisme, is erg onzeker en verlegen, en durft geen opvallende kleren te dragen. Maar Floor Vangelder (26) uit Lommel is er helemaal klaar mee: “Ik heb me lang genoeg verstopt.” Haar moedige wens aan het make-overteam van ons weekendmagazine Billie: een opvállende look.

Anja Blevi

Een beetje uit haar comfortzone stappen: dat is wel een understatement voor de 26-jarige Floor uit Lommel. “Mijn autisme maakt ook dat ik voortdurend bezig ben met wat anderen van mij denken. Daardoor durf ik niet echt opvallende kleding te dragen. Het wordt tijd dat ik uit mijn schulp kruip: ik wil een zelfverzekerde, kleurrijke look.”

Shop de outfit en leuke extra’s hier

Zo komt ze binnen in onze studio

© Anja Blevi

Floor draagt vaak zwart: “Door een overvloed aan prikkels in de winkelstraten, en omdat sociale contacten moeilijk zijn voor mij, shop ik vooral online en val ik telkens terug op veilige keuzes.”

Dit vindt ze van het resultaat

© Anja Blevi

“Leuk om mezelf eens zo te zien! Mijn nieuwe haarkleur vind ik erg mooi. Ik heb tijd nodig gehad om te wennen, maar intussen hangt er zelfs al een fuchsia trui in mijn kleerkast”

De tips van ons team

Stylingtip

© Anja Blevi

Styliste Liesbeth Verlinden voor La Bottega: “Floor grijpt vaak naar onopvallende kleding, maar dat versterkt alleen haar onzekerheid. Kleurrijke kleding straalt net zelfvertrouwen uit. Een jeans is de ideale en vertrouwde basis om felle tinten mee te combineren. De finishing touch? Ga voor schoenen en een handtas in een contrasterende kleur.”

Beautytip

© Anja Blevi

Visagiste Vera Kellens voor La Bottega: “Floor heeft mooie, volle lippen die ik inkleur met een naturelle roze tint zodat alle aandacht naar haar ogen gaat. Haar mooie, bruine kijkers krijgen een extra boost met voedende mascara, blauwe oogschaduw en blauwe eyeliner.”

Kapseltip

© Anja Blevi

Luc Boonen voor Mod’s Hair: “Floor krijgt een krachtig kapsel met veel beweging doordat het achteraan opgeknipt is. De kleurspoeling over de balayage geeft een pittige look die zelfvertrouwen uitstraalt. Tip: met een glansspoeling voor gekleurd haar krijg je een stralende afwerking.”

ALLES BIJ LA BOTTEGA

I.s.m. styliste Liesbeth Verlinden, visagiste Vera Kellens met Bellapierre voor La Bottega (labottega.be), en kapper Luc Boonen voor Mod’s Hair (modshairhasselt.be), alle in Hasselt.

Ook meedoen? Surf naar hbvl.be/make-over

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer