© BELGA

Technische staf van de Rode Duivels krijgt vorm, maar op een nieuwe bondscoach is het nog wachten

De vorming en toekenning van functies in het technisch kader van de voetbalbond gaat verder. Zo werd Rembert Vroman het voorbije weekend gepromoveerd tot hoofd van de scoutingsafdeling. Eerder werd de voormalige performance analist Luke Benstead ook al de hogere functie van Head of Coach Development/Methodology toegewezen.

Van een nieuwe bondscoach en technisch directeur is er voorlopig nog geen spoor hoewel er redelijk spoedig nieuws wordt verwacht. Eerder van de technisch directeur dan van de bondscoach. Zoals aangegeven worden naast enkele jonge wolven ook Frank Vercauteren, Michel Preud’homme en in mindere mate Johan Walem als kandidaten naar voren geschoven.

Ook met mogelijke bondscoaches worden gesprekken gevoerd. Aan de lange lijst coaches die hun kandidatuur hebben ingestuurd, worden ook André Villas-Boas (45, ex-Porto, ex-Chelsea, ex-Tottenham en recentelijk nog Marseille) en Rafa Benitez (62, ex-Valencia, ex-Liverpool, ex-Chelsea, ex-Napoli, ex-Real Madrid en recentelijk nog Everton) toegevoegd. Op die lange lijst stonden ook al Hervé Renard, Claude Puel, Andrea Pirlo en vele anderen. Er is intussen ook een shortlist gemaakt. (ybw, lvdw)