© Karel Hemerijckx/Koen Luts/Karmen Buvens

Brand aan loods in Lummen onder controle, verschillende oldtimers in vlammen opgegaan

Lummen -

Maandag is rond 17 uur een hevige brand uitgebroken in een afgelegen loods in de Schalbroekstraat. Dat veroorzaakte een enorme zwarte rookpluim. Rond 19 uur was de brand onder controle. Verschillende oldtimers gingen in vlammen op.

Koen Luts

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Maar toen de brandweer Zuid-West Limburg in groten getale ter plaatse kwam, stond de loods achter de woning op de grens van Schalbroek en Linkhout al volledig in lichterlaaie. De brand zorgde voor een dikke zwarte rookpluim die in de wijde omgeving zichtbaar was. In het pand waren ook een aantal explosies te horen.

De brandweer rukte uit met de grote middelen. Er werden extra brandweerwagens opgeroepen met bluswater. De Schalbroekstraat werd een tijdlang afgesloten voor de bluswerken. De politie LRH en gemeente Lummen riepen buurtbewoners binnen een perimeter van 100 meter op om ramen en deuren gesloten te houden. Dit omwille van de rookhinder. Er was geen gevaar voor de omgeving. Rond 19 uur was de brand grotendeels geblust. klu

© Karel Hemerijckx

© Koen Luts

© Karel Hemerijckx

De brand veroorzaakte een dikke rookpluim die in de wijde omgeving zichtbaar was.© Karmen Buvens

© 112MeldingenLimburg

© 112MeldingenLimburg

© Koen Luts

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer