© PZ Beringen/Ham/Tessenderlo

Zes drifters moeten rijbewijs inleveren na roekeloos rijgedrag

Beringen/Ham/Tessenderlo -

De politie heeft afgelopen weekend zes rijbewijzen ingetrokken van roekeloze bestuurders. Ze waren aan het driften op de terreinen van be-Mine. Nog eens 76 bestuurders werden geflitst binnen de politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo.

Mireille Maes

Toen de patrouilles na een controleactie richting hoofdkantoor reden, hoorden ze lawaai op be-Mine. Vier bestuurders waren er aan het driften en brachten zo anderen in gevaar. Zes rijbewijzen werden ingetrokken. Een bestuurder kreeg een boete omdat de inschrijving, verzekering en keuring van zijn auto niet een orde waren. De jongeman had ook nog maar een voorlopig rijbewijs, waardoor hij na 22 uur niet mocht rijden. Ook had hij twee minderjarigen in de auto zitten.

Flitscontrole

De controles gebeurden op de Heppensesteenweg, de Koerselsesteenweg en de Paalsesteenweg in Beringen, de Lapseheide en Industrieweg in Tessenderlo en de Heppensesteenweg en de Dorpsstraat in Ham. In totaal passeerden 1.030 voertuigen de camera. 76 bestuurders mogen een snelheidsboete in de brievenbus verwachten. Uitschieters waren 129 km/u op Lapsheide en 114 km/u op de Koerselsesteenweg, waar telkens 70 km/u toegelaten is. Op de Industrieweg in Tessenderlo haalde een voertuig met onaangepaste snelheid in ter hoogte van een bocht. In de Dorpsstraat in Ham behaalde een voertuig 92 km/u, waar 50 km/u de maximumsnelheid is. (mm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer