Belastende details in verkrachtingszaak tegen Dani Alves uitgelekt, entourage kan het niet geloven: “We willen ons leven geven om hem uit deze hel te krijgen”

De Braziliaanse stervoetballer Dani Alves (39), die twee maanden geleden nog actief was op het WK, zit al dagenlang in de gevangenis op beschuldiging van verkrachting. De ex-speler van Barcelona werd opgepakt toen hij in het land was voor de begrafenis van zijn schoonmoeder. Zijn vrouw, zijn ex-vrouw en zijn broer reageren vol ongeloof, al lijken de details niet in het voordeel van Alves te spreken. Net zomin als het feit dat hij zijn verklaring nu al voor de vierde keer wil aanpassen.

Michael Van Damme en Wim Conings

Dani Alves werd vrijdag in voorhechtenis geplaatst zonder mogelijkheid op borgtocht vrij te komen. Dat was een indicatie dat de onderzoeksrechter de getuigenis van het slachtoffer ernstig nam. Alves’ Mexicaanse club Pumas zette hem ook per direct op straat. Dani Alves was kort terug in Spanje om de begrafenis van zijn schoonmoeder bij te wonen toen hij gearresteerd werd.

De voorbije dagen zijn in tal van Spaanse media details uitgelekt over de zaak. De feiten gaan terug naar 30 december 2022. Alves was na het WK voor een korte break in Barcelona en bezocht er een populaire discotheek. Daar zou hij in de toiletten een 23-jarige vrouw verkracht hebben.

Camerabeelden bevestigen dat het duo kwartier op wc zat

Volgens de Spaanse krant El Periódico is op camerabeelden te zien dat Alves en de vrouw effectief een kwartier lang samen in de toiletten waren. In haar verklaring heeft het slachtoffer gezegd dat Alves haar “gedwongen heeft bovenop hem te gaan zitten”. Daarna zou hij haar op de grond gegooid hebben en gedwongen hebben tot orale seks, waartegen ze zich verzette. Vervolgens zou de Braziliaanse stervoetballer haar geslagen en gepenetreerd hebben tot hij klaarkwam. Het slachtoffer werd na de feiten overgebracht naar het Hospital Clínic de Barcelona , ​​waar een onderzoek werd uitgevoerd naar DNA-sporen.

© AP

Alves, die negen seizoenen voor FC Barcelona voetbalde, maar ook voor Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo speelde, vertelde vorige week aan de Spaanse televisiezender Antena 3dat hij de vrouw niet had betast. “Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin zonder iemand lastig te vallen”, zei hij. “Ik weet niet wie deze dame is. Hoe zou ik dat een vrouw kunnen aandoen?”

Vrouw én ex-vrouw reageren vol ongeloof

De echtgenote van Dani Alves, het Spaanse model Joana Sanz, spreekt intussen haar steun uit voor haar man. “Ik weet wie mijn man is en weet hoe respectvol hij is”, zei ze in het tv-programma Y ahora Sonsoles op Antena 3. Op Instagram postte ze een foto waarop ze handen vasthouden met de tekst “samen”. Door het plotse overlijden van haar moeder aan kanker gaat Sanz sowieso door een moeilijke periode.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Dana Dinorah, de ex-vrouw van Dani Alves en moeder van zijn twee kinderen, kan niet geloven dat Dani Alves schuldig zou zijn. “Het lijkt wel een nachtmerrie”, zei ze bij tv-zender Telecinco. “Dani zou dat nooit doen. Ik zeg dat omdat ik hem al 22 jaar ken en tien jaar met hem getrouwd ben geweest. Zowel voor mij als voor de kinderen was dit een schok. Ik heb twee tieners die hier ongelofelijk van afzien.” Volgens Dinorah mag zijn familie geen enkel contact hebben met Dani Alves. Op dezelfde zender had Diego’s broer Junior Alves al laten weten dat hij en zijn ouders naar Spanje zullen overvliegen. “We zullen ons leven geven als het nodig is om hem uit deze hel te krijgen”, zei hij.

Verklaring drie keer aangepast

Toch lijkt het er niet goed uit te zien voor de rechtsback. Volgens TV3 heeft Alves zijn verklaring over de feiten drie keer gewijzigd en waren die versies tegenstrijdig. Eerst zei hij dat hij in de club was geweest, maar niet voor lang en dat hij de vrouw niet kende. Vervolgens gaf hij toe haar gezien te hebben, zonder dat er iets gebeurd was tussen hen. Ten slotte gaf hij ook het fysiek contact toe, maar beweerde hij dat zij het initiatief genomen had. Sportkrant AS schrijft nu dat hij voor een vierde keer een verklaring zou willen afleggen.

Volgens dagblad El País, dat zich baseert op bronnen binnen het onderzoek, zou Alves het slachtoffer een schadevergoeding aangeboden hebben, maar zou zij die hebben geweigerd hebben en willen dat hij gestraft wordt voor zijn daden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer