Zo’n 2.500 liter afval van drugslabo gedumpt in doodlopende straat in Kamp

Leopoldsburg -

Aan een doodlopende weg net buiten het centrum van Leopoldsburg is een 75-tal vaten met afval van een drugslabo gevonden. De civiele bescherming kwam het goedje opruimen. Het parket van Limburg werd op de hoogte gebracht.

Mireille Maes en Geert Van Baelen

Een patrouille van de lokale politie Kempenland vond maandagochtend de vaten op aangeven van een truckchauffeur. “Ik wist niet wat ik zag toen ik vanmorgen hier aankwam en rond mijn vrachtwagen met oplegger liep. Zoveel vaten. Een deel was onder een struik verstopt. Maar door de grote hoeveelheid sprong de lading toch in het oog.”

De recherche van de politie deed een eerste onderzoek en daaruit bleek dat het ging om afval van een drugslab: een 70-tal vaten van 20 liter en 6-tal vaten van 200 liter.

LEES MEER. Wandelaars vinden 50 gedumpte vaten vol drugsafval in Zonhoven.

De civiele bescherming haalde het goedje op. Het is niet duidelijk of er een link is met de vaten die afgelopen weekend in Zonhoven werden gevonden. Het onderzoek is in handen van de lokale politie Kempenland.  (mm, gvb)

© GVB

© GVB

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer