Ben Knoops (CD&V) stopt na een carrière van 22 jaar in de Asserse politiek. — © CD&V As
GEMEENTERAAD. Ben Knoops na 22 jaar uit gemeenteraad As: “Het was moeilijk om me telkens opnieuw op te laden”
Fractieleider verlaat politieke toneel: Na 22 jaar engagement in de Asserse politiek stopt Ben Knoops als fractieleider van CD&V. Zijn plaats in de gemeenteraad wordt overgenomen door Thomas Brullot. Jan Baeten neemt de taak van fractieleider op zich. Sven Teunis vervangt op zijn beurt Anja Smets die besloot een stapje terug te zetten. Ook nieuw in de gemeenteraad: Jill Bruggeman (Vooruit). Zij neemt de plaats in van Sven Vangelabbeek. Voorts werden omwille van hun verdienste in de plaatselijke politiek zowel Eric Notermans (N-VA) als Valeer Hoogmartens (CD&V) benoemd tot ere-gemeenteraadslid. Rik Kissembeek kreeg de titel van ere-OCMW-voorzitter toegekend.
Ben Knoops: “Op 1 januari 2001 legde ik voor de eerste keer de eed af als gemeenteraadslid van onze gemeente. Ik kreeg steeds veel stemmen en steun vanuit de bevolking. Ik deed dit steeds met de nodige overgave maar merkte aan mezelf dat na de verkiezingen van 2018, waar we het als partij en ik als lijsttrekker verre van slecht deden, toch moeilijk was om me telkens opnieuw op te laden voor dit engagement. Ik haalde er weinig tot geen energie meer uit waardoor het ook moeilijk was om er energie in te steken. Dit was ook niet meer correct naar mijn kiezers toe. Na lang nadenken en intern beraad heb ik besloten dat het voor mij en iedereen het beste is om na meer dan 22 jaar de politieke deur definitief achter me dicht te doen en me te concentreren op mijn gezin en de andere engagementen die ik wel vol energie blijf uitvoeren.”
Bpost verlengt huurcontract in Dorpsstraat: Sinds juli 2014 hebben de gemeente As en Bpost een overeenkomst met betrekking tot de huur van het postkantoor gelegen op de Dorpsstraat. Op 9 juli 2023 zal deze negenjarige overeenkomst aflopen, maar beide partijen wensen de handelshuur nu voor negen jaar voort te zetten.
Aanstelling van gemeentelijke ombudsman: Het gemeentebestuur wil verder inzetten op inspraak en participatie en het verbeteren van dienstverlening voor de burgers. Voor tweedelijns klachtenbehandeling is het aangewezen samen te werken met de Vlaamse Ombudsdienst. De Vlaamse Ombudsdienst heeft een model dat geen permanente fysieke aanwezigheid in de gemeente vereist. De dienst zal ook aanbevelingen formuleren om problemen met de burgers op te lossen. De eerste drie jaar hebben zij dit kosteloos gedaan, vanaf eind januari 2023 wordt een bedrag per inwoner aangerekend voor deze diensten.