© BELGA

Frank Boya niet te spreken over rode kaart Koita: “Hier zijn geen woorden voor”

De Kanaries stonden in blok aan de klaagmuur. Zelfs de minzame Okazaki spuwde zijn gal. Maar Frank Boya ging het verst in zijn kritiek op de leiding. “Hier zijn geen woorden voor.”

Roger Cox

“Wij werken een hele week naar een wedstrijd toe”, vervolgde de Kameroener, “en dan word je op deze manier voor schut gezet. Die rode kaart was om te lachen. Iedereen schreeuwde moord en brand. Maar wat kun je inbrengen tegen zo’n beslissing van de ref?”

Shinji Okazaki sloot zich aan bij zijn collega. “Ik stond goed geplaatst om de fase met Koita te beoordelen. Dit was absoluut geen rode kaart. In de dribbel kwam hij op het been van Hong terecht. Maar daar was geen opzet mee gemoeid. Geel was misschien terecht. Maar rood? Geen sprake van.”

© BELGA

Top acht

Even later viel de 0-1 en was de veer bij STVV gebroken. “Wat wil je?” zuchtte Okazaki. “Zelf kreeg ik één kans om te scoren. Ik had misschien onmiddellijk moeten afdrukken maar ik had één tik te veel nodig om de bal goed onder controle te krijgen. Jammer. Ik ben me voluit blijven geven tot het einde. Maar de tweede helft was helaas overbodig. Nu goed, we mogen hier niet te lang bij blijven stilstaan. De focus moet gaan naar OHL. We staan nog altijd in de top acht. Ik vind dat we daar ook thuishoren. Dat verdient deze ploeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer