Conner Rousseau© BELGA

“Zot!”: agressieve man stormt af op Conner Rousseau tijdens nieuwjaarsreceptie van Vooruit

Op de nieuwjaarsreceptie van Vooruit in Sint-Niklaas heeft de politie een man onderschept die op voorzitter Conner Rousseau afstormde terwijl hij agressief taalgebruik hanteerde.

jvh

Rousseau gaf zondagmiddag een speech op het druk bijgewoonde nieuwjaarsfeest van de partij, in zaal ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas. Tijdens zijn toespraak stormde een man op hem af, die hem onder andere “zot” toeriep. Agenten in burger die in de zaal aanwezig waren, konden ingrijpen en pakten de man op. Rousseau stond sinds deze week al onder politiebewaking, omdat hij recent het doelwit was van ernstige bedreigingen.

Rousseau was niet onder de indruk van het incident, zei hij na afloop van zijn toespraak in ‘De zevende dag’. “De meest recente bedreigingen zijn niet rechtstreeks bij mij aangekomen. Ik heb ook gevraagd om de inhoud niet te zien – omdat mij dat rustig houdt –, maar ik heb me laten vertellen dat mijn laatste uur geslagen zou zijn. Ik sta hier nog fris en gezond, dus ik zal het nog wel even uithouden.” Van het incident tijdens zijn toespraak merkte Rousseau naar eigen zeggen zelfs niets op.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer