Jongeren duwen bus van De Lijn steile Bergstraat in Genk over

GENK -

Wat vrijdagavond tijdens de Gestelde Lichamen in C-Mine uitvoerig aan bod kwam werd op amper drie kilometer in de praktijk omgezet: jongeren die samen een bus van De Lijn duwen om de steile en gladde Berglaan door te kunnen.

De Gestelde Lichamen, een jaarlijkse bijeenkomst waarbij de stad verantwoordelijken van bedrijven en organisaties uitnodigt, stonden dit jaar in het teken van jongeren. Ze werden op een piëdestal gezet en mochten zelfs een eigen versie van het Limburgs volkslied brengen. Niet iedereen was daar even gelukkig mee maar het gaf alleszins aan dat we als samenleving meer energie moeten steken in jongeren en hun welzijn.

Gelijktijdig raakte een bus van vervoersmaatschappij De Lijn door de sneeuw de Berglaan in het centrum van Genk niet op. In plaats van toe te kijken stapten heel wat jongeren uit om samen de bus de helling over te duwen. Het was niet alleen een praktische oplossing maar ook eentje met een bijzondere symbolische waarde. Geen van individualisme, zoals wel eens smalend wordt geopperd, maar eentje van solidariteit. Misschien onbewust maar de jongeren gaven wel aan hoe belangrijk ze zijn in onze huidige en toekomstige samenleving. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer