© Sven Dillen

Hasselt wil extra Cashpoint op Grote Ring

Hasselt -

De aanhoudende problemen om bij het Cashpoint in Hasselt-centrum geld af te halen, hebben burgemeester Steven Vandeput (N-VA) in zijn pen doen kruipen.

Dirk Jacobs

“Ik heb inderdaad een brief gericht aan Batopin”, zegt de Hasseltse burgemeester. “Maar wat ze ermee gaan doen, valt nog af te wachten. Ik heb alleszins aandacht gevraagd voor de mensen die cash geld willen afhalen en gebruiken, want die zijn er zeker.”

Handelaars

“Tegelijk horen we ook van heel wat handelaars in Groot-Hasselt dat ze ‘s avonds helemaal naar de binnenstad moeten gaan om hun dagontvangsten te storten. Vroeger konden ze dat in de eigen buurt doen, toen hadden de meeste banken nog eigen automaten. Nu moeten de handelaars zich verplaatsen. Daarom willen en vragen we minstens een bijkomend Cashpoint op de Grote Ring. En als het even kan ook performantere toestellen dan degenen die er nu zijn in de binnenstad, eventueel aangevuld met een tweede punt binnen het kernwinkelgebied. Het Cashpoint aan het station ligt immers te ver van de winkelzone en dient dus bijna uitsluitend voor pendelaars die aan het station toekomen of vertrekken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer