Aangeboden door HBVL Shop

4 tips om je sportieve voornemens dit jaar wel vol te houden!

Het nieuwe jaar is enkele weken oud, en dit betekent voor de meeste mensen dat de goede voornemens al op de proef worden gesteld. Gezonder leven, afvallen en meer bewegen staan vaak bovenaan het lijstje. Vastbesloten om dit jaar wel weer fit te worden? Met deze 4 tips gaat dat zeker lukken!

1. Hou het leuk

De makkelijkste manier om meer bewegen vol te houden, is om iets te kiezen dat je leuk vindt om te doen. Heb je een hekel aan fietsen? Dan kan je best geen spinningfiets kopen. Kies dus een sport of fitnesstoestel dat bij je doel en bij je eigen voorkeur past, en zorg voor voldoende afwisseling zodat je het niet beu raakt. Een lekker muziekje of je favoriete podcast erbij maakt het extra leuk!

BESTEL NU je favoriete fitnesstoestel op HBVL Shop aan promoprijs. 

2. Stel realistische doelen

Niets zo demotiverend als onrealistische en grote doelen. Kies kleine en haalbare doelen, en vier elk succes. Geniet van het fijne gevoel en de extra motivatie die het halen van je doelen je geeft, zo hou je het langer vol. Goede voornemens veranderen langzaam in goede gewoontes, waardoor ze deel uitmaken van je levensstijl en minder inspanning kosten.

3. Verlaag de drempels

Voor het zover is, moet je proberen alles wat je tegenhoudt zo veel mogelijk te omzeilen. Plan het sporten in, zodat het in je agenda staat. Spreek af met een vriend of vriendin, zodat je minder snel kan afzeggen. En zorg dat je thuis verder kunt sporten als het te slecht weer is om naar buiten te gaan. Voor de koude wintermaanden is een eigen fitnesstoestel thuis een goed idee om te zorgen dat je voornemens niet in de kast verdwijnen. Met zo’n toestel hoef je de deur niet uit en kan je toch in vorm raken voor de zomer begint.

LEES OOK. Blijf deze winter in topconditie met je eigen fitnesstoestel

4. Wees niet te streng voor jezelf

Heb je het sporten een week laten schieten en geef je het meteen maar helemaal op? Niet doen. Kan je toch een keer de motivatie niet vinden? Spreek met jezelf af dat je dan minstens 5 minuten op je fitnessapparaat aan de slag gaat. Wellicht ben je hierna lekker opgewarmd en heb je toch zin om door te gaan. En is dat niet het geval, dan heb je toch 5 minuten bewogen, en probeer je het de volgende dag opnieuw.

BESTEL NU  je favoriete fitnesstoestel op HBVL Shop aan promoprijs.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws