Ontmijningsdienst Dovo laat onbruikbare springstoffen op het militair domein in Helchteren gecontroleerd exploderen. Mogelijk zijn de komende dagen nog enkele knallen te horen.© Chris Nelis

Waarom er vanmiddag luide, doffe knallen te horen waren in Midden-Limburg

Houthalen-Helchteren -

De luide, doffe knallen die donderdag in een groot deel van Midden-Limburg waren te horen, waren afkomstig van explosies op het militair domein in Helchteren. Ontmijningsdienst Dovo liet er gecontroleerd oude, onbruikbare springtuigen exploderen.

De hele dag waren luide, doffe knallen te horen in een ruim gebied rondom Helchteren. Op sociale media waren er meldingen vanuit Genk, Oudsbergen, Zonhoven en Houthalen-Helchteren. Heel wat mensen vroegen zich af wat er gaande was en waar die knallen vandaan kwamen.

De communicatiedienst van Defensie gaf uitsluitsel: “Er zijn inderdaad activiteiten geweest op het militair domein in Helchteren. Het was ontmijningsdienst Dovo die er op een gecontroleerde manier oude en onbruikbare springstoffen liet exploderen. Het is mogelijk dat er in de loop van de komende dagen nog een paar keer een knal te horen zal zijn. Maar alleszins niet veel meer.” (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer