© BELGA

Moeder en zoon riskeren 38 maanden cel voor cannabisplantage in Schulen

Herk-de-Stad -

Een moeder en haar zoon uit Hoogstraten hebben zich donderdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden voor de uitbouw van twee cannabisplantages: één bij hun thuis en één in Herk-de-Stad. Het parket vorderde 38 maanden cel en 8.000 euro boete voor elk.

Geert Houben

De bal ging begin 2019 aan het rollen. Buren merkten op dat er aan een vroegere shishabar in Schulen veel bedrijvigheid was. Tal van zakken potgrond werden het pand binnengebracht. Ook dook er quasi om de twee dagen een bestelwagen op. Onderzoek met een warmtecamera nam uiteindelijk de laatste twijfel weg.

Bij een inval troffen de speurders er een ontmantelde plantage aan. Onderzoek bracht de speurders naar een huurster uit Hoogstraten. De vrouw liep eerder al een veroordeling op voor gelijkaardige feiten. Bij sporenonderzoek kwamen ook haar zoon en een Rotterdammer in beeld. Meteen volgde een huiszoeking in Hoogstraten waar de politie een plantage met 154 planten en 2.054 stekken aantrof. Ook bleek er geknoeid te zijn met de elektriciteit.

De moeder en zoon uit Hoogstraten stuurden hun kat naar het proces. Het openbaar ministerie vorderde 38 maanden cel tegen de twee. De Rotterdammer, die in België een blanco strafblad heeft, moet vrezen voor 26 maanden cel en 8.000 euro boete. Zijn advocaat en stelde dat zijn cliënt enkel wat planten had vervoerd en vroeg de vrijspraak. “Is dat dan geen medewerking verlenen”, vroeg de rechter zich luidop af. Tot slot vroeg de distributienetbeheerder een vergoeding van ruim 13.000 euro voor de illegaal afgetapte elektriciteit. Vonnis op 16 februari.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners