©  BELGA

Red Lion Nicolas de Kerpel heeft ondanks gehavende elleboog vertrouwen in cruciaal WK-duel: “Gewoon ons spel spelen”

De Belgische en Duitse hockeymannen, die het vrijdag in Rourkela opnemen tegen respectievelijk Japan en Zuid-Korea, strijden om de eerste plaats in groep B op het WK. De Red Lions hebben met een beter doelsaldo (+5 tegen +3) een nipte voorsprong op de ‘Honamas’ in hun jacht op een ticket voor de kwartfinales. Voor Nicolas de Kerpel is het feit dat de Belgen op de derde speeldag voor de Duitsers in actie komen geen bijzonder nadeel.

Bron: BELGA

“We moeten gewoon ons spel spelen en dan zien we wel hoe het afloopt. Duitsland zal meer goals moeten maken dan wij. Ik denk niet dat ze dat zullen doen”, glimlachte De Kerpel. “En als ze dat doen, spelen we de achtste finales. Zo simpel is het.”

België en Duitsland speelden dinsdag in Bhubaneswar 2-2 gelijk na een intense wedstrijd. De Herakles-spits, die drie nietjes kreeg in de elleboog nadat hij in het vierde kwart met een stick was geraakt, kwam niet ongeschonden uit de strijd. En hoewel hij normaal in de spits speelt, stond De Kerpel dit keer op de rechtsback door de afwezigheid van Arthur Van Doren en Simon Gougnard, die aan de kant bleven. “Ik ben misschien de speler die het meest op verschillende posities heeft gestaan. Ik doe dit graag voor het team, ook al speel ik liever voorin, dat is duidelijk.”

©  BELGA

Voor zijn 94e cap ging de Antwerpenaar met glans de uitdaging aan met de Duitser Christopher Rühr, zijn directe tegenstander. “Het was een mooie challenge en ik denk dat het goed verlopen is. Het was een goede hockeywedstrijd tussen twee prima teams.”

Woensdag reizen de Red Lions naar Rourkela, waar ze spelen in het gloednieuwe Birsa Munda International Stadium met 21.800 zitplaatsen. “Dat is zo cool! Het Kalinga Stadion is al erg mooi, maar dit is toch nog iets anders. Ik hoop dat het vol zit.”

©  BELGA

Tom Boon wacht geduldig op eerste doelpunt

Met 34 doelpunten in het shirt van Léopold is Tom Boon dit seizoen bijzonder trefzeker in de Belgische hockeycompetitie. Op het WK in India vond de Red Lion echter nog niet de weg naar de netten. De aanvaller, goed voor 124 goals in 327 interlands, wacht geduldig op zijn moment.

“Het zou leuk zijn om te scoren, maar ik leg mezelf geen druk op”, glimlachte Tom Boon woensdag voor het vertrek naar Rourkela, waar het duel met Japan wacht. “Het belangrijkste is dat het team draait. Maar het klopt dat ik graag wat meer aan de bal wil komen en meer kansen wil krijgen tijdens de wedstrijd”, vertelde de aanvaller.

Na een 5-0 zege tegen Zuid-Korea speelden de Red Lions dinsdag 2-2 gelijk tegen Duitsland, de Belgische gelijkmaker viel pas in het absolute slot. “We konden terugkomen dankzij onze ervaring. Het was een topwedstrijd. Nu moeten we een goede prestatie neerzetten tegen Japan en zo veel mogelijk doelpunten maken om als eerste te eindigen.”

©  BELGA

De eerste plek in de poule levert een rechtstreeks ticket op voor de kwartfinales. De Belgen en de Duitsers tellen vier punten, maar de Red Lions hebben een beter doelpuntensaldo (+5 tegenover +3).

“Duitsland speelt na ons tegen Zuid-Korea, ze zullen precies weten wat ze moeten doen. Maar ze spelen tegen een tegenstander die volgens mij sterker is. We staan al twee doelpunten voor en als we een goede wedstrijd spelen tegen Japan, zal het moeilijk worden voor de Duitsers”, vervolgde Boon.

De aanvaller had ook nog nieuws over Arthur Van Doren en Simon Gougnard, die gespaard werden tegen Duitsland. “Als het aan Arthur lag, had hij gespeeld. Voor Simon is het wat vervelender. Hij kreeg een klap op zijn hoofd. We kennen hun kwaliteiten, maar ondanks hun afwezigheid hebben we een goed punt gepakt tegen Duitsland”, besloot Boon, die “vol ongeduld” uitkijkt naar de terugkeer van Van Doren en Gougnard.

Luypaert popelt van ongeduld om te spelen in “mooiste hockeytempel ter wereld”

De Red Lions gaan op het WK hockey in India een nieuw stadion ontdekken. Na het Kalinga Stadium in Bhubaneswar, waar ze hun eerste twee WK-duels speelden en eind 2018 de wereldtitel veroverden, maken ze vrijdag (12u30 Belgische tijd) hun opwachting in het Birsa Munda Stadium, tegen Japan. Het stadion is in vijftien maanden gebouwd, biedt plaats aan 21.800 fans en heeft als bijzonderheid dat het volledig gesloten is. Loïck Luypaert kijkt er alvast enorm naar uit.

Om het nieuwe stadion te ontdekken moeten de Belgische hockeymannen hun vaste stek in Sandy’s Tower even verlaten en naar de stad Rourkela reizen, meer dan 300 kilometer naar het noorden. “Het zal een beetje een onderbreking zijn van onze dagelijkse routine. Het is een groot avontuur. Daarna kunnen we ons concentreren op Japan”, zei Luypaert woensdag.

©  BELGA

De Red Lion met 44 doelpunten in 273 interlands blikte vooruit op het duel tegen de Japanners. “We moeten hen achter de bal laten lopen. We deden hetzelfde tegen Zuid-Korea (5-0) en maakten het verschil op het einde. Ik denk dat we vijf of zes doelpunten moeten scoren, zodat Duitsland ons niet kan inhalen.”

België en Duitsland, met vier punten op de teller, strijden om de winst in groep B. De Red Lions, met een beter doelsaldo (+5 tegen +3), hebben een nipte voorsprong op de ‘Honamas’ in de jacht naar een ticket voor de kwartfinale.

De 31-jarige verdediger sprak ook over het 2-2 gelijkspel van dinsdag tegen Duitsland. “Het was een fysieke wedstrijd, nog lastiger met twee ontbrekende spelers (Arthur Van Doren en Simon Gougnard die niet in actie kwamen, red.). Het was een goede match, we kunnen ervan leren.”

Luypaert liet niet na de kwaliteiten te prijzen van Arthur de Sloover, de aangewezen vervanger van Arthur Van Doren, die dinsdag werd gespaard wegens een rugblessure. “Hij speelde een fantastische wedstrijd en vervulde zijn rol uitstekend. Maar Arthur is jarenlang onze metronoom geweest in de verdediging en we zullen blij zijn hem terug te hebben”, zei de speler van Braxgata.

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer