©  BELGA

Frank Vercauteren is een piste als technisch directeur bij de Belgische voetbalbond

Bij de voetbalbond zoeken ze niet alleen een nieuwe bondscoach, maar ook een nieuwe technisch directeur omdat Roberto Martinez die twee functies combineerde. Voor die laatste positie gaat de voorkeur uit naar een Belg en daarbij wordt de naam van Michel Preud’homme (63) vaak geciteerd. Toch moet er ook rekening worden gehouden met Frank Vercauteren (66). Ook hij is een piste die kan bewandeld worden.

Vercauteren zit zonder werk sinds hij in mei 2021 vertrok als coach van Antwerp. Voorlopig woont hij in Moskou met zijn Russische vrouw en dochtertje, maar daar pint niemand zich op vast. Vercauteren wil graag in het voetbal blijven, maar de aanbiedingen die hij tot nu toe kreeg als coach voldeden niet aan zijn verwachtingen. Een job als technisch directeur zou overigens niet helemaal nieuw zijn voor Vercauteren, want hij vervulde die rol al in 2019 bij OH Leuven.

Wat de bondscoach betreft, bestudeerde de Taskforce de ingestuurde kandidaturen om tot een beknopte selectie te komen. Het is echter niet uitgesloten dat er ook nog coaches benaderd worden die niet solliciteerden. Op korte termijn moet de Taskforce opnieuw samenkomen om de volgende stappen te zetten. (jug)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer