Brand vernielt achterbouw in Rijkhoven: “Ik dacht eerst aan inbrekers”

Bilzen -

In de Cuvelierstraat in Rijkhoven heeft een brand vrijdagochtend een achterbouw verwoest. Een gasfles ontplofte door de hitte, waardoor de buren werden gewekt. Niemand raakte gewond.

Marij Wyers en Johnny Geurts

©  Tom Palmaers

Het vuur in de achterbouw werd rond iets voor 4 uur vrijdagochtend opgemerkt. “Ik werd wakker van een ritselend, vreemd geluid. Ik dacht eerst aan inbrekers”, zegt buurman Bob. “Toen ik uit het venster keek, zag ik de vlammen bij de buren net naast mijn binnenkoer omhoog schieten. Ik heb meteen de brandweer gebeld. Toen ik naar de buren liep om hen te wekken weerklonk er een luide knal.”

Bob probeerde te helpen. “De bewoners waren ondertussen veilig buiten. Ik heb naar de tuinslang gegrepen en vanaf de koer naar de brand gespoten. Maar veel hielp dat niet. De vlammen waren al metershoog”, zucht de buur.

Gasfles

De brandweer Oost-Limburg was snel ter plaatse. “Het vuur woedde in een overdekte buitenkeuken, waar ook een rookoven en een grillplaat stonden. Er waren twee gasflessen: één nog vol, de andere leeg. De lege fles is ontploft. Dat kon gebeuren door het gebrek aan koelvermogen in zo’n fles”, zegt sergeant Stefan Stulens. “De volle fles hebben we weggehaald, terwijl we de brand blusten. De achterbouw ging verloren. Doordat we het vuur snel hebben kunnen neerslaan, konden we de aanpalende garage veiligstellen.”

De preventief opgeroepen ziekenwagenwagen hoefde uiteindelijk geen hulp te bieden, niemand raakte gewond. De brandweer bleef nog een uurtje nablussen.(maw, joge)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer