Politie vat drie tieners die Lommelse bromfietser in ziekenhuis schopten

Lommel -

De politie Lommel arresteerde drie tieners in het onderzoek rond de bromfietser die vorig weekend in elkaar werd geslagen. Het gaat om jongens van 18 en 19 jaar en een minderjarige. Ze zijn alle drie voorgeleid. De meerderjarigen mochten onder strikte voorwaarden beschikken.

Phillip Pergens

De drie daders komen uit Lommel. Na hun arrestatie en verhoor door de politie liet het parket van Limburg hen voorleiden. De twee meerderjarigen verschenen voor een onderzoeksrechter. Die liet hen beschikken onder strikte voorwaarden, met onder meer een avondklok. De minderjarige werd voorgeleid bij een jeugdrechter.

Het drietal schopte en sloeg vorig weekend een zeventienjarige bromfietser uit Lommel in het ziekenhuis. Dat gebeurde bij een hevige vechtpartij in het centrum. De knokpartij werd gefilmd met een gsm. Op de schokkende beelden is te zien hoe de bromfietser eerst probeert in te rijden op twee jongens. Zij keren zich vervolgens tegen de jongeman met de scooter, die daarop zijn helm verliest. Wat volgt zijn een reeks slagen en trappen. Terwijl de zeventienjarige op de grond ligt, incasseert hij nog een doodschop tegen het hoofd. Hij werd met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde de aanval.

Het filmpje van de brutaliteiten vond zijn weg op de sociale media en ging viraal. Later werd het weer verwijderd. De video werd gebruikt als basis om een proces-verbaal op te stellen. De politie verhoorde vervolgens het slachtoffer en zijn vriendin, en kon de verdachten uiteindelijk snel identificeren.

Wat de aanleiding van de schermutseling was, is niet geweten. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer