©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man onder invloed van drugs met verschillende verboden wapens betrapt in Diest

Diest/Scherpenheuvel-Zichem -

De politie Demerdal heeft dinsdagochtend in Diest een 40-jarige man betrapt onder invloed van drugs achter het stuur. Naast drugs had hij ook een aantal verboden wapens in zijn wagen liggen, waaronder een mes, een houten knuppel en een gasdrukwapen.

Olivier Simons

De 40-jarige bestuurder werd dinsdag rond 9.30 uur gecontroleerd door de politie op de Diestersteenweg in Diest. De man testte positief op drugs. Tijdens de doorzoeking van zijn voertuig werden ook drugs gevonden. Daarnaast bleek hij een aantal verboden wapens bij te hebben. Naast een mes vond de politie ook een houten knuppel, een verlengde moersleutel en een gasdrukwapen. Er bleek ten slotte ook een gestolen nummerplaat in het voertuig te liggen. Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen voor 15 dagen ingetrokken en hij kreeg de nodige pv’s voor het drugsbezit, het bezig van verboden wapens en de diefstal van een nummerplaat.

Dinsdagavond werd op de Weg Messelbroek in Zichem rond 23.30 uur ook een 28-jarige bestuurder betrapt onder invloed van drugs. Ook zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken. siol

Aangeboden door onze partners