©  BELGA

Roberto Martinez nieuwe bondscoach van Ronaldo & co? Driekwart van de Portugezen ziet dat niet zitten

Ex-bondscoach van de Rode Duivels Roberto Martinez (49) lijkt enkele dagen na zijn termijn bij de Rode Duivels al op weg om bondscoach te worden van een ander land: Portugal. Maar de Portugese fans lijken niet zo warm te worden van de komst van de Spanjaard.

Jeroen De Pauw

Op 31 december 2022 liep het contract van Martinez af bij de Belgische voetbalbond, maar nu zou de Spanjaard alweer dicht staan bij een nieuwe functie als T1 van Portugal. Er zou zelfs al een mondeling akkoord bereikt zijn tussen beide partijen, tenminste dat meldde The Athletic zaterdag.

De Portugese krant A Bola polste naar de mening van zijn lezers over de mogelijke komst van de Spanjaard met een simpele ja-neevraag: ‘Zou Roberto Martínez een goede bondscoach zijn voor de Portugese selectie?’.

De resultaten? Die zijn tamelijk eensgezind. Slechts 25.2% koos voor ‘ja’, de overige 74.8% wil Martinez liever niet zien komen. Mocht Martinez dus de nieuwe bondscoach worden, zal hij fameus zijn best mogen doen om de harten van de Portugezen te veroveren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer