(archiefbeeld) ©  EPA-EFE

9 doden bij dubbelen aanslag in het centrum van Somalië

Bij een dubbele aanslag in het centrum van Somalië zijn negen personen om het leven gekomen. Meerdere anderen raakten gewond toen de aanslagplegers twee auto’s in Mahas tot ontploffing brachten, zo bevestigen veiligheidsbronnen en getuigen.

mtmBron: BELGA

De aanval, die wordt toegeschreven aan de islamistische terreurmilitie Al Shabaab, vond plaats in de provincie Hiran waar enkele maanden geleden een groot offensief tegen de terreurgroep van start is gegaan.

“De terroristen hebben vanochtend de stad Mahas aangevallen met wagens die gevuld waren met explosieven. Ze viseerden een zone met veel burgers. We kunnen bevestigen dat negen personen, allemaal burgers, zijn omgekomen bij de twee ontploffingen”, zo meldde Abdullahi Adan, een lokale veiligheidsverantwoordelijke.

Somalië, een land in de Hoorn van Afrika met zowat zestien miljoen inwoners, wordt al jaren geteisterd door aanslagen en andere gewelddaden. Die zijn vaak het werk van Al Shabaab, die bij Al Qaeda aanleunt en de Somalische regering omver tracht te werpen. De terreurgroep controleert grote delen van het centrum en het zuiden van het land. De regering in Mogadishu voert sinds enkele maanden een militair offensief tegen Al Shabaab.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer