Ruud Vormer heeft eindelijk zijn transfer beet en trekt naar Zulte Waregem: “Ik heb echt zin om opnieuw te voetballen”

Witte rook voor Ruud Vormer (34): de middenvelder voetbalt tot het einde van het seizoen voor Zulte Waregem op uitleenbasis, waarna Zulte Waregem hem bij het veiligstellen van het behoud definitief overneemt. De Nederlander speelde sinds 2014 voor Club Brugge, waar hij na vijf landstitels op een zijspoor raakte.

Junior Verbeeke

Zulte Waregem haalt zo een icoon binnen van Club Brugge. Vijf landstitels, een Gouden Schoen, de beker en vier keer de Super Cup: Vormer was kroongetuige van de heropstanding van blauw-zwart in België. En hij belichaamde het ook. Hij kwam maar liefst 356 keer uit voor Club, goed voor 63 goals en 95 assists.

Maar de laatste twee seizoenen was het minder. Onder Philippe Clement werd hij begin vorig seizoen plots niet meer incontournable. Toen Vormer op de bank startte tegen PSG in september 2021, dacht hij er zelfs aan om zijn aanvoerdersband in te leveren. Ook Schreuder passeerde hem uiteindelijk.

Club Brugge zag Vormer deze zomer liever al vertrekken, maar zijn loon was geen spek voor de bek van andere Belgische ploegen. Amper drie wedstrijden kreeg hij nog, en sinds half augustus werd de kapitein zelfs geweerd uit de selectie. Maar een transfer kwam er niet.

Vandaag medische testen

Een half jaar later is er dan toch witte rook voor Vormer: hij wordt opnieuw voetballer bij Zulte Waregem. Daar was er al langer interesse voor hem, al vormde het financiële plaatje altijd een struikelblok. Nu is daar een oplossing voor gevonden, want Club betaalt nog loon uit aan Vormer. Maar ook Essevee moet bijdragen.

Bij Zulte Waregem vindt Vormer onder anderen Jelle Vossen (ex-Club Brugge) terug. Dat de Nederlander nu terug kan voetballen, is één zaak. Vandaag werd alles geformaliseerd na de medische testen.

De uitdaging aan de Gaverbeek wordt niet min: Zulte Waregem in de Jupiler Pro League houden. Met vier punten achterstand op een veilige plaats (en een zware kalender) is dat absoluut geen sinecure. Indien Zulte Waregem zich kan handhaven, krijgt hij een contract voor twee seizoenen.

“Ruud veroverde een plaatsje in de het rijtje Clublegendes”

“De transfer van Ruud was voor alle partijen een enorm succesverhaal”, reageert Club Brugge-manager Vincent Mannaert op de website van Club. “Ruud veroverde een plaatsje in de het rijtje Clublegendes en zal voor altijd aan Blauw-Zwart verbonden zijn. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière en willen hem van harte bedanken voor alles wat hij voor Club gedaan heeft.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Club Brugge zal voor altijd mijn Club blijven”, nam Vormer afscheid van de West-Vlamingen. “Ik beleefde er acht en half prachtige en succesvolle jaren en kan alleen maar dankbaar terugkijken op die periode. Ik wil iedereen bij de Club en alle supporters van harte bedanken en zie jullie zeker nog terug in de toekomst.”

Op de website van zijn nieuwe club liet Vormer dan weer weten dat hij “echt zin heeft om opnieuw te voetballen.” “Ik vind Zulte Waregem al lang een heel mooie club. Ik mis misschien wat wedstrijdritme, maar ik wil me helemaal geven voor Essevee en het behoud in 1A.”

Hij mag niet spelen tegen Club

Nog een saillant detail: wanneer Zulte Waregem en Club Brugge (29 januari) elkaar treffen in de competitie, mag Vormer niet meespelen. Volgens de regels van de Jupiler Pro League mag een speler die nog deels wordt betaald door een andere club daar niet tegen aantreden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer