Dubbele Belgische titel én Belgisch record voor Lotte Kopecky op BK baanwielrennen

Lotte Kopecky heeft maandag tijdens de Belgisch kampioenschappen baanwielrennen in Gent twee nationale titels behaald. De winnares van de Ronde van Vlaanderen 2022 was de beste in de puntenkoers en de individuele achtervolging.

vvaBron: BELGA

Kopecky domineerde in de puntenkoers, een onderdeel waarin ze regerend Europees kampioene is. Na enkele winstrondes haalde Kopecky het in Gent voor de piepjonge Hélène Hesters en Lani Wittevrongel. Katrijn De Clercq werd vierde, Marith Vanhove vijfde.

De individuele achtervolging over 3000 meter trok amper vier deelneemsters naar het BK. Kopecky haalde het daarin met een tijd van 3:27.932, een nieuw Belgisch record. Daarmee deed Kopecky zestien seconden sneller dan zilveren medailliste Marith Vanhove. Het brons ging naar Hélène Hesters. 

Ook Brent Van Mulders (puntenkoers), Runar De Schrijver (keirin) en Thibaut Bernard (individuele achtervolging) veroverden maandag een Belgische pistetitel. Op 27, 28 en 29 januari gaat het BK baanwielrennen op de wielerpiste van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent verder. (belga)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer