©  AFP

Wit-Russische tennisster hoopt dat ze dit jaar niet meer uitgesloten wordt voor Wimbledon: “Dat verbod heeft niets veranderd”

Aryna Sabalenka (WTA 5) bereidt zich op dit moment voor op de Australian Open, die half januari van start gaat. De 24-jarige Wit-Russische blikte nog meer vooruit op wat 2023 te bieden heeft in tennisland en daarbij hoopt ze dat ze dit jaar opnieuw mag deelnemen aan Wimbledon.

Jens HeylenBron: Reuters

De organisatoren van Wimbledon verboden vorig jaar spelers uit Rusland en Wit-Rusland om deel te nemen aan het Grand Slam-toernooi. Dat vanwege de Russische invasie in Oekraïne.

Sabalenka, die zich deze week in Adelaide voorbereidt voor de Australian Open, zei dat politiek en sport elkaar niet mogen beïnvloeden. “Het is echt verschrikkelijk, want niemand steunt oorlog, niemand,” vertelde de 24-jarige Wit-Russische aan de krant Age in Melbourne. “Het probleem is dat we hier duchtig over moeten spreken... maar waarom moeten we er onze stem overal zodanig voor verheffen? Het helpt helemaal niet.”

“Ik ben gewoon echt teleurgesteld dat sport op een of andere manier in de politiek verweven zit. We zijn gewoon sporters die hun sport beoefenen. Dat is het. We mengen ons niet in politieke kwesties. Als we allemaal iets konden doen, zouden we dat doen, maar we hebben geen enkele controle”, ging Sabalenka verder haar betoog. “Russische en Wit-Russische spelers werden geweerd van Wimbledon en wat veranderde er? Niets. Ze hebben hun beslissing nog steeds niet herzien en dat is het trieste aan deze situatie.”

©  AFP

“Ik hoop echt dat ik dit jaar naar Londen kan afzakken om er te spelen. Gewoon vanwege de fans en om de geweldige sfeer die er hangt te voelen”, besloot Sabalenka.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer