©  REUTERS

Timothy Castagne en zelfs Jürgen Klopp nemen het op voor onfortuinlijke Wout Faes: “Ik heb ook ooit twee owngoals gemaakt in één match”

Wout Faes beleefde vrijdag een pijnlijke avond tegen Liverpool. De verdediger van Leicester City scoorde op het einde van de eerste helft twee eigen doelpunten, een klap waarvan The Foxes zich niet meer zouden herstellen. Collega-Rode Duivel en ploegmaat Timothy Castagne nam het na de match op voor Faes in een interview met PlaySports.

Sam Varewyck, Belga

“Ik denk dat we een goede wedstrijd gespeeld hebben. Die twee eigen doelpunten zijn jammer, want we zaten goed in de match. Maar ik denk niet dat het Wout zijn fout is”, vertelde Castagne voor de camera van PlaySports. “Die bal die hij probeert weg te trappen, daar was er misschien miscommunicatie tussen hem en de doelman. En bij die tweede probeert Wout gewoon voor de bal te gaan, maar die kwam snel op hem af.”

Castagne stelde ook dat Faes zich nadien goed herpakt heeft. “Wout heeft een goede tweede helft gespeeld en dat is moeilijk na twee eigen doelpunten. Ik heb tijdens de rust tegen hem gesproken en gezegd dat hij het moest vergeten, dat het niet echt zijn fout was en hij zijn best had gedaan. De trainer en sommige andere spelers hebben ook met hem gepraat om hem wat vertrouwen te geven.” (Lees verder onder de foto)

©  REUTERS

Leicester City verloor de match uiteindelijk en heeft de Premier League hervat met een 0 op 6. “Tegen Newcastle speelden we een slechte wedstrijd. Vandaag was het veel beter, we hebben kansen gehad en ons spel gespeeld. Jammer van het resultaat, maar het was een goede match van ons”, sloot Castagne af.

Jürgen Klopp: “Ik voel mee met hem”

Ook Liverpool-coach Jürgen Klopp had te doen met Faes. “Ik heb het als speler ook ooit meegemaakt dat ik twee eigen doelpunten maakte in een wedstrijd. Ik voel mee met hem”, zei de Duitser.

“De eerste owngoal was heel ongelukkig. Het kan niet meer ongelukkig. De tweede goal kan vallen als je voetbal speelt met volle intensiteit. De bal komt tegen de paal en je hebt geen reactie meer in huis. Wout komt hier wel weer door. Brendan Rodgers zal hem daarbij helpen.” (Lees verder onder de foto)

©  REUTERS

Brendan Rodgers: “Wout heeft een sterk karakter”

“Het eerste eigen doelpunt is een beslissing die je als verdediger in een wedstrijd maakt”, analyseerde Faes’ coach Brendan Rodgers. “Er is geen echt gevaar. De bal zou in de handen van Danny (doelman Ward, red.) gekomen zijn. Het is echt pech, net als het tweede doelpunt. Dit kan je niet voorzien. Wout speelt sinds hij bij ons kwam in het begin van het seizoen briljant. Hij maakt meestal de juiste beslissingen. Nu was dat eens niet het geval.”

“Natuurlijk is hij nu ontgoocheld, vooral met het eerste doelpunt”, ging Rodgers verder. “Maar hij heeft een sterk karakter. Wout heeft op het voorbije WK geen minuut gespeeld en heeft dus misschien nog enkele wedstrijden nodig om terug in het ritme te komen. Hij heeft al getoond tot welk niveau hij kan komen. Dit is jammer, maar in de tweede helft antwoordde hij al op een fantastische manier.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer