Themabeeld ©  BELGA

Miljoenenboete voor PostNL wegens te late postbezorging

Het Nederlandse postbedrijf PostNL moet een boete van 2 miljoen euro betalen, zo heeft de rechtbank in Rotterdam bevestigd. De onderneming had in 2019 niet genoeg post op tijd bezorgd, maar claimde overmacht omdat het in dat jaar sectorgenoot Sandd over had genomen.

jvhBron: BELGA

De rechter vindt echter dat die overname een “commerciële keuze” van PostNL was en dat het bedrijf “zichzelf in de situatie heeft gebracht” waarin het niet lukte de post op tijd te bezorgen.

PostNL kreeg de boete begin dit jaar opgelegd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die waakhond stelde dat PostNL niet voldoende voorbereid was op mogelijke problemen bij Sandd en dat de postbezorging al langer onder druk stond. Uiteindelijk bezorgde PostNL in het jaar van de overname 94,34 procent van de brievenbuspost de eerstvolgende bezorgdag. Volgens de regels moet dat 95 procent zijn.

Het vonnis van de rechtbank kan nog worden aangevochten bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Het postbedrijf wil de uitspraak eerst nog bestuderen voor het bepaalt of zo’n beroep er komt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer