Auto met LPG-tank in brand in Zonhoven: twee inzittenden zwaargewond door oplaaiend vuur

Zonhoven -

Op de Beringersteenweg in Zonhoven is zondag rond 21 uur een auto in brand gevlogen. De twee inzittenden waren uit het voertuig. Doordat er gas uit de LPG-tank kwam, raakten de mannen verbrand door het oplaaiende vuur. Ze zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

©  112 Meldingen Limburg

De twee mannen waren net LPG gaan tanken met hun auto. Ze zagen even later vlammen en hebben hun auto aan de kant gezet. De inzittenden stapten uit en wilden nog iets ondernemen aan de auto terwijl die al wat brandde. Net op dat moment liet de LPG-tank gas af. Dit wakkerde het vuur aan. De mannen raakten verbrand in hun gezicht. Door het oplaaiende vuur werd onterecht gedacht dat de LPG-tank zou zijn ontploft. Dit bleek niet zo te zijn. Het was het ontsnappend gas dat een vlammenzee produceerde.

Brandweer en ambulance snelden toe. De twee gewonden werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft het voertuig geblust. Doordat er nog veel gas in de tank zat, heeft de brandweer het gas gecontroleerd uit de tank laten ontsnappen.

(maw)

©  112 Meldingen Limburg

©  112 Meldingen Limburg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer