©  AP

Russische Aryna Sabalenka wil in 2023 opnieuw op Wimbledon staan: “Ik hoop echt dat ze zich wat meer openstellen”

Wimbledon bleef dit jaar als enige van de vier grandslamtoernooien verboden terrein voor tennissers uit Rusland en Wit-Rusland. De organisatoren van het prestigieuze grastoernooi ontzegden de spelers en speelsters uit die landen de toegang vanwege de Russische invasie in Oekraïne. Aryna Sabalenka was een van de getroffen atleten en zij hoopt in 2023 er weer bij te zijn op de All England Club.

Jens JacobsBron: BELGA

“Ik hoop echt dat ze zich een beetje meer openstellen wat ons betreft. Maar we konden afgelopen jaar zien dat zij niet meteen staan te springen om ons te ontvangen op hun toernooien”, vertelde de nummer vijf van de wereld in de marge van de World Tennis League, een exhibitietoernooi in Dubai waaraan ze deelneemt. 

“Ik heb geen enkele controle over deze situatie. ik wacht af. En wat zal gebeuren, zal gebeuren”, voegde de Wit-Russische eraan toe. “Ik hou mij niet te veel bezig met Wimbledon. Als ze ons nog een bijkomend jaar verbieden te spelen, ga ik mij thuis in Miami amuseren en tijd doorbrengen met mijn familie.”

Sabalenka haalde in 2021 nog de halve finales op Wimbledon. Volgens Britse media zou de lokale organisatie in april de knoop doorhakken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer