©  REUTERS

Harvey Weinstein schuldig bevonden aan drie gevallen van seksuele agressie

De voormalige filmproducent Harvey Weinstein is in Los Angeles schuldig bevonden aan één verkrachting en twee aanrandingen. Dat heeft de jury na dagenlang beraad maandag bekendgemaakt aan het einde van zijn strafproces. Weinstein werd vrijgesproken voor één aanklacht, over drie andere aanklachten bereikten de juryleden geen overeenstemming.

Bron: BELGA

Het proces in Los Angeles ging eind oktober van start. Vier vrouwen beschuldigden hem van aanranding en verkrachting in hotels in Beverly Hills en Los Angeles, tussen 2004 en 2013. Weinstein beweert onschuldig te zijn.

De 70-jarige producent, die groot succes kende met films als Pulp Fiction en The Artist, is in 2020 al veroordeeld in New York tot een gevangenisstraf van 23 jaar voor verkrachting en aanranding. Hij verblijft al een aantal jaren in een gevangenis in Los Angeles, zou intussen halfblind zijn en zich enkel nog in een rolstoel kunnen verplaatsen.

Intussen zijn hebben al meer dan 80 vrouwen beschuldigingen geuit tegen Weinstein wegens grensoverschrijdend gedrag en seksuele agressie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer