Zowel Mike Trésor (voetblessure) als Kelvin John (enkel) trainden met de beperkte groep. ©  Raymond Lemmens

KRC Genk: Trésor voluit op training, vier afwezigen wegens ziekte

De voorbereiding van KRC Genk op de bekerschok tegen Anderlecht zit nu echt in de laatste rechte lijn. Op de vrijdagtraining kreeg Wouter Vrancken goed en slechts nieuws: Mike Trésor is hersteld van zijn voetletsel. Keerzijde van de medaille: er waren vier afwezigen wegens ziekte.

Roger Cox

Omdat het B- en C-veld er bevroren bij lagen en er dus een aanzienlijk risico was op onnodige blessures, trainden de Genkies op de verwarmde en dus malse grasmat van het A-terrein. De bodemtemperatuur in het stadion bedraagt momenteel zo’n 2 à 3°C.

Positief nieuws voor Wouter Vrancken: Mike Trésor (voetblessure) en Kelvin John (enkel) konden voluit gaan en zijn dus klaar voor de dienst. Daar staat tegenover dat met McKenzie, Arteaga, Galarza en Didden vier spelers op het appel ontbraken wegens ziekte. Daardoor daagden amper 13 veldspelers en 3 doelmannen op. Naast de langdurig geblesseerden Oyen en Abid en het kwartet zieken, ontbraken immers ook WK-ganger El Khannouss, Joseph Paintsil (die in Ghana de begrafenis van zijn vader bijwoont) en de Jonge Genkies Geusens en Leysen. Die twee zagen hun competitiematch in Dender uiteindelijk wel afgelast worden. Met het oog op woensdag staat nu wel vast dat Galarza, die sukkelt met een hamstringblessure, niet tijdig fit zal geraken.

El Khannouss naar de koning

Wat El Khannouss betreft, is het nog koffiedik kijken. Er is bijna dagelijks contact tussen de Marokkaanse Belg en de technische staf van Genk. Vrancken heeft signalen gekregen dat El Khannouss zaterdag in Qatar speelminuten zou krijgen. Daarna vliegt de Marokkaanse delegatie, ongeacht het resultaat van de kleine finale tegen Kroatië, nog naar het vaderland voor een bezoek aan de koning. “In het slechtste geval zou Bilal dinsdag weer in Genk arriveren. Maar ik hoop dat hij zondag of maandag al terug is”, prevelt Vrancken een schietgebedje. Of de speler in aanmerking komt voor een selectie tegen Anderlecht, wordt dan bekeken. Dit weekend wordt er nog getraind op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag. Telkens op het A-veld achter gesloten deuren.

Naar het BAS

Verder extrasportief nieuws: de club wil zijn intenties kracht bijzetten om enkele kalenderverschuivingen in januari door te drukken. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal koos donderdag de zijde van de kalendermanager, die niet wil ingaan op het verzoek van Genk. Maar de clubleiding trekt naar het BAS, dat zich eerstdaags over de zaak zal buigen.

Aangeboden door onze partners