©  INBO

Autopsie bevestigt: doodgereden wolf op Noord-Zuid is een van de welpen

Hechtel-Eksel/Geraardsbergen -

De autopsie van de doodgereden wolf bevestigt waar al iedereen vanuit ging. Het aangereden dier is een van de negen welpen van dit jaar van Noëlla en August. Het vrouwtje woog 26 kilogram. Eind januari 2023 wordt de genetische identiteit van deze wolf bepaald. 

Mireille Maes

De wolf was in de nacht van zaterdag op zondag verongelukt op de Noord-Zuidverbinding in Hechtel. De autopsie volgde woensdag in het laboratorium van het INBO in Geraardsbergen. Wat de wetenschappers in tussen weten is dat het om een gezonde vrouwelijke wolf van 26 kilogram gaat waarvan de laatste definitieve tanden aan het doorkomen waren. Dat in combinatie met de plaats van het ongeval bevestigt dat dit een van de negen welpen van 2022 van de roedel van Hechtel-Eksel is. Het dier is geboren tussen 17 en 20 april.

LEES MEER. Welkom Wolf boos op minister Lydia Peeters nadat opnieuw wolf is doodgereden: “Schuldig verzuim”.

De wolf vertoonde verschillende schaafwonden, en breuken aan dijbeen, voorpoot en bekken, alle opgelopen bij de aanrijding. De aanrijding was de doodsoorzaak. In de maag van de wolf zat everzwijn (herkenbaar aan de dikke zwarte haren) en appel. mm

©  INBO

©  INBO

©  INBO

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer