Aangeboden door HBVL Shop

Met deze 3 stappen heb je in een mum van tijd een feestelijk gedekte tafel

Ben je er eindelijk uit wat jullie gaan eten voor kerst, moet die tafel nog mooi gedekt worden! Geen nood, met deze 3 stappen heb je in een mum van tijd een feestelijk gedekte tafel. Nog op zoek naar sfeervolle kerstdecoratie of mooi servies? Neem een kijkje op HBVL Shop.

1. Hou de basis simpel

De basis van een mooie feesttafel zijn het tafellinnen, servies, bestek en de glazen. Hoewel die gouden borden of het tafellaken met sterren op misschien leuk lijken voor kerst, blijven ze wellicht de rest van het jaar in de kast liggen. Hou de basis daarom neutraal met witte of grijze tinten en investeer in mooi servies en bestek dat je de rest van het jaar ook kan gebruiken. Met de decoratie kan je vervolgens nog alle kanten uit.

SHOP NU. Het luxe servies, glazen en bestek van MOODS vanaf € 23,98 i.p.v. € 33,98

2. Wees voorbereid

Kies op voorhand een thema of kleurenpalet, zodat je niet pas op kerstochtend ontdekt dat de servetten helemaal niet bij de rest passen. Controleer ook even of je voldoende bij elkaar passende borden en glazen hebt voor het aantal gasten, dat scheelt weer stress tijdens de drukke momenten. De tafel kan je ’s ochtends al dekken, zodat je ’s avonds alle tijd hebt voor het koken en je gasten.

LEES OOK. Zo tover je je woonkamer om met magische kerstdecoratie

3. Decoreer 

Het zit hem in de details, dus besteed aandacht aan de finishing touch. Een mooi kerststuk in het midden van de tafel en een paar kerstballen op de tafelloper brengen je gasten meteen in de kerstsfeer. Of wat dacht je van een takje rozemarijn met een naamkaartje bij elk bord? Kaarsen mogen natuurlijk ook niet ontbreken, of een lichtslinger dwars over de tafel heen. Een uitgeschreven menukaartje doet het ook altijd goed! Focus je met de decoratie op het midden van de tafel, zo creëer je meer rust dan overal een beetje decoratie. En hou natuurlijk voldoende plaats over voor al dat lekkers dat op tafel zal verschijnen.

Gerelateerd

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws