Bij deze vijf Limburgse zaakjes haal je alles in huis voor een gezellige winterbarbecue: van pulled pork over jalapeño cheese worsten tot St-Louis cut ribs. ©  Shutterstock

Takeaway tip: zin in winterbarbecue? Bij deze zaakjes in de buurt haal je alles kant-en-klaar af

Wie beweert dat barbecue alleen voor zwoele zomeravonden is? Bij deze zaakjes in de buurt haal je alles in huis voor een gezellige winterbarbecue. Van pulled pork over jalapeño cheese worsten tot St-Louis cut ribs: alles is al kant-en-klaar, waardoor je de gerechten enkel nog moet opwarmen.

Kizzy van Horne

Braai BBQ in Zonhoven

Met Braai BBQ brengen Sandy en Dimitri een low ’n slow barbecueconcept tot bij de liefhebbers. Ze stelden een menu samen met typische Amerikaanse gerechten die de originele smaken van Kansas City-style BBQ en Southern Cooking bundelen. Denk aan pulled pork en chicken, Texas style jalapeño cheese worsten, smoked potato salad en loaded potato. Je kan de gerechten afhalen bij de Belgisch Kampioen BBQ in Zonhoven of Braai levert ook aan huis.

Braai, Lange Schouwenstraat 39 in Zonhoven. Bestellen voor takeaway of levering kan via www.braaibbq.be

(lees verder onder de foto’s)

©  Braai

©  Braai

Burn BBQ in Sint-Truiden

Zijn liefde voor barbecue was er altijd, maar kreeg echt een boost door deel te nemen aan de Amerikaanse stijl-wedstrijden in Europa en de VS. Een bevriende Amerikaan leerde Wim Bloemen van Burn BBQ in Sint-Truiden alles over pulled pork, ribs, brisket en meer. Je kan er niet enkel afhalen, maar de chef geeft zijn passie voor low & slowBBQ ook door in workshops. Daarnaast liet hij ook speciaal biertjes brouwen die matchen met zijn BBQ-food en heeft Burn een eigen kruidenlijn om thuis zelf aan de slag te gaan.

Burn BBQ, Nieuwenhuyzen 6 in Sint-Truiden. Bestellen om op zaterdag af te halen, kan via www.burn-bbq.be

©  Burn BBQ

Smoke ‘N Flame in Geetbets

Ribbetjes die tussen de 5 en 6 uur op de barbecue liggen op een temperatuur die niet hoger gaat dan 120 graden. Zo blijven ze sappig en mals. Smoke ’N Flame in Geetbets staat voor huisbereid low & slow BBQ food. Smoke ’N Flame werkt met huisbereide kruidenmengelingen en barbecuesauzen. Het BBQ takeaway-restaurant van Bart en Laurie heeft een vaste menukaart om versheid te garanderen en geen voedsel verloren te laten gaan. Bestellen kan tot vrijdagavond om op zondag af te halen.

Smoke ’N Flame, Kwadestraat 58 in Geetbets. Bestellen kan via www.smokenflame.be

(lees verder onder de foto’s)

© Smoke ’N Flame

© Smoke ’N Flame

Jack’s BBQ & Grill in Hasselt

Ooit begonnen Inge en Jonas met een foodtruck, maar deze is ondertussen uitgebreid naar catering en de gastroshop Jack’s BBQ en Grill. De specialiteiten? Huisgerookte en gemarineerde St-Louis cut ribs en de zelfgemaakte barbecuesaus. Verder stopt Jonas zijn creativiteit nooit en bedenkt hij graag originele recepten op de barbecue, zoals zalm in een bananenblad of piepkuiken in een zout- en kleikorst. Je kan ervoor terecht in de shop of Jack met zijn foodtruck uitnodigen op jouw event.

Jack’s BBQ & Grill, Sint-Truidersteenweg 64 in Hasselt. De shop is open: wo t.e.m. vrij 11-19 uur, op za enkel op bestelling. Info: www.jacksBBQgrill.be

(lees verder onder de foto’s)

© Jack’s BBQ en Grill

©  Jack’s BBQ en Grill

Wildhogs in Peer

Na jaren ervaring in de foodservice, het uitbaten van verschillende restaurants en deelname aan het televisieprogramma Grillmasters werd de barbecuehobby van Marc van Herk een passioneel beroep. In de winkel in Peer kan je terecht voor op houtvuur bereide grillgerechten zoals spareribs, kip van het spit, gerookte zalm en meer. Daarnaast biedt hij er een speciaal bier van regionale brouwers aan, net als kruiden, rubs, sauzen en vleespakketten om zelf aan de slag te gaan met de barbecue thuis. Regelmatig vinden er ook gespecialiseerde workshops plaats.

Wildhogs, Oudestraat 1 in Peer. Open: vrij en za 10-17.30 uur. Info en online bestellen: www.wildhogs-bbq.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer