Bij deze vijf Limburgse zaakjes haal je alles in huis voor een gezellige winterbarbecue: van pulled pork over jalapeño cheese worsten tot St-Louis cut ribs. — © Shutterstock
Takeaway tip: zin in winterbarbecue? Bij deze zaakjes in de buurt haal je alles kant-en-klaar af
Wie beweert dat barbecue alleen voor zwoele zomeravonden is? Bij deze zaakjes in de buurt haal je alles in huis voor een gezellige winterbarbecue. Van pulled pork over jalapeño cheese worsten tot St-Louis cut ribs: alles is al kant-en-klaar, waardoor je de gerechten enkel nog moet opwarmen.
Braai BBQ in Zonhoven
Met Braai BBQ brengen Sandy en Dimitri een low ’n slow barbecueconcept tot bij de liefhebbers. Ze stelden een menu samen met typische Amerikaanse gerechten die de originele smaken van Kansas City-style BBQ en Southern Cooking bundelen. Denk aan pulled pork en chicken, Texas style jalapeño cheese worsten, smoked potato salad en loaded potato. Je kan de gerechten afhalen bij de Belgisch Kampioen BBQ in Zonhoven of Braai levert ook aan huis.
(lees verder onder de foto’s)
© Braai
© Braai
Burn BBQ in Sint-Truiden
Zijn liefde voor barbecue was er altijd, maar kreeg echt een boost door deel te nemen aan de Amerikaanse stijl-wedstrijden in Europa en de VS. Een bevriende Amerikaan leerde Wim Bloemen van Burn BBQ in Sint-Truiden alles over pulled pork, ribs, brisket en meer. Je kan er niet enkel afhalen, maar de chef geeft zijn passie voor low & slowBBQ ook door in workshops. Daarnaast liet hij ook speciaal biertjes brouwen die matchen met zijn BBQ-food en heeft Burn een eigen kruidenlijn om thuis zelf aan de slag te gaan.
© Burn BBQ
Smoke ‘N Flame in Geetbets
Ribbetjes die tussen de 5 en 6 uur op de barbecue liggen op een temperatuur die niet hoger gaat dan 120 graden. Zo blijven ze sappig en mals. Smoke ’N Flame in Geetbets staat voor huisbereid low & slow BBQ food. Smoke ’N Flame werkt met huisbereide kruidenmengelingen en barbecuesauzen. Het BBQ takeaway-restaurant van Bart en Laurie heeft een vaste menukaart om versheid te garanderen en geen voedsel verloren te laten gaan. Bestellen kan tot vrijdagavond om op zondag af te halen.
(lees verder onder de foto’s)
© Smoke ’N Flame
© Smoke ’N Flame
Jack’s BBQ & Grill in Hasselt
Ooit begonnen Inge en Jonas met een foodtruck, maar deze is ondertussen uitgebreid naar catering en de gastroshop Jack’s BBQ en Grill. De specialiteiten? Huisgerookte en gemarineerde St-Louis cut ribs en de zelfgemaakte barbecuesaus. Verder stopt Jonas zijn creativiteit nooit en bedenkt hij graag originele recepten op de barbecue, zoals zalm in een bananenblad of piepkuiken in een zout- en kleikorst. Je kan ervoor terecht in de shop of Jack met zijn foodtruck uitnodigen op jouw event.
(lees verder onder de foto’s)
© Jack’s BBQ en Grill
© Jack’s BBQ en Grill
Wildhogs in Peer
Na jaren ervaring in de foodservice, het uitbaten van verschillende restaurants en deelname aan het televisieprogramma Grillmasters werd de barbecuehobby van Marc van Herk een passioneel beroep. In de winkel in Peer kan je terecht voor op houtvuur bereide grillgerechten zoals spareribs, kip van het spit, gerookte zalm en meer. Daarnaast biedt hij er een speciaal bier van regionale brouwers aan, net als kruiden, rubs, sauzen en vleespakketten om zelf aan de slag te gaan met de barbecue thuis. Regelmatig vinden er ook gespecialiseerde workshops plaats.
Hoofdpunten
Miljoenendeals, dure etentjes en 1.000 euro per uur voor zijn ex: het luxeleven van Tony Coonen
Krijgen we een hittegolf of niet? “Dit is de eerste tropische dag van de zomer”
Progeriapatiënt Michiel wordt 25: “Net hersteld van zware openhartoperatie”
Honderden motards nemen afscheid van Genks cultfiguur Willy: “Indrukwekkend en hartverwarmend”
Beste van Plus
Lees meer
DE GROTE TEST. Dit zijn volgens onze proever de beste ginger beers: “Hier moet je al heel ver zoeken om de gember te proeven”
BBQ-weekend op komst: tien gouden tips van ‘grillmaster’ Peter De Clercq
KAART. Van frisse pintjes tot zuiderse cocktails: dit zijn alle zomerbars in Limburg
GEPROEFD. The Greek in Beringen: kan je bij realityster Fabrizio dineren als een Griekse god?