Huis onbewoonbaar door uit de hand gelopen schoorsteenbrand

Borgloon -

Een huis op de Tongersesteenweg in Borgloon is onbewoonbaar door een uit de hand gelopen schoorsteenbrand. Het vuur werd rond 13.30 uur opgemerkt. Drie korpsen van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg rukten uit.

“Het ging om een complexe schoorsteenbrand die moeilijk te bestrijden was”, zegt brandweerkapitein Martijn Stassen. Het gaat om oude gerestaureerde woning van een bejaarde moeder en dochter. De brand begon als een schouwbrand en sloeg over naar binnen. De houten gebinten in de woning waren een gretige prooi voor de vlammen.

“Er was ernstige rook- en brandschade waardoor de woning onbewoonbaar is”, weet korpschef Rohnny Maes. Voor de bewoners werd noodopvang gevonden. “Ze kunnen in eerste fase voor 14 dagen terecht in de Sint-Servaeshoeve in Bommershoven”, zegt burgemeester Jo Feytons. “Tegen het einde van die termijn moeten we zorgen dat het getroffen gezin een nieuwe opvang heeft voor een drietal maanden.”

De brand zorgde meteen voor een file omdat de Tongersesteenweg in beide richtingen voor alle verkeer werd afgesloten. De lokale politie van Borgloon zorgde voor de nodige verkeer signalisatie waardoor het verkeer snel weer opnieuw vlot verliep.(jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer