©  Marc Van Hecke

Lindsay De Vylder en Jules Hesters delen leiding met Niki Terpstra en Yoeri Havik op Zesdaagse van Rotterdam

De slotdag van de Zesdaagse van Rotterdam kondigt zich als bijzonder spannend aan. Na vijf dagen delen Lindsay De Vylder en Jules Hesters de leiding met de Nederlanders Niki Terpstra en Yoeri Havik. Beide koppels hadden zaterdagavond 348 punten verzameld.

Bron: BELGA

De Italiaan Elia Viviani en de Nederlander Vincent Hoppezak, die vrijdag de leiding overgenomen hadden van De Vylder en Hesters, doen met 330 punten ook nog volop mee voor de zege. De rest van het deelnemersveld volgt op minstens drie ronden. Tuur Dens is met de Fransman Louis Pijourlet op twintig ronden negende, Milan Van Den Haute met de Zwitser Lukas Rüegg op 34 ronden elfde.

De voorlaatste dag stond in het teken van het afscheid van Terpstra. De 38-jarige Nederlander rijdt in Ahoy zijn laatste wedstrijd als beroepsrenner. Terpstra, die grote klassiekers als Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen op zijn naam schreef, kreeg met zijn familie een uitgebreide huldiging.

“Mooier dan vanavond wordt het niet”, zei Terpstra. “Het was heel speciaal, ook omdat de koers ook nog eens goed ging. Morgen weer serieus koersen en hopelijk hebben we een goede zondag.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer