Geïrriteerde Lionel Messi in de clinch met Van Gaal: “Hij beweert dat hij wil voetballen maar dan begint hij lange ballen te spelen”

Lionel Messi was na de strafschoppen bijzonder geïrriteerd en ging met Louis van Gaal en zijn assistenten in discussie. De Argentijnse stervoetballer gebaarde dat ze hun mond moesten houden. Niet alleen Van Gaal, maar vooral de Spaanse scheidsrechter moest het ontgelden tijdens Messi’s live-interview op tv. De reporter moest Messi zelfs kalmeren toen hij richting een voorbijganger riep: “Waar kijk je naar, idioot?”

Michael Van Damme

Lionel Messi was na de wedstrijd helemaal opgefokt. Onder meer Louis van Gaal moest het ontgelden. “Hij beweert dat hij wil voetballen, maar dan begint hij lange ballen te spelen”, zei Messi toen hem gevraagd werd naar Van Gaal. Op de beelden is duidelijk te zien hoe Messi op Van Gaal en diens assistent Edgar Davids afstapt en het universele ‘babbelgebaar’ te maken met zijn rechterhand. Van Gaal is zichtbaar verwonderd en schijnbaar lichtjes aangedaan door de kritiek van de Argentijnse superster die met een bovenaardse assist en twee gelukte strafschoppen - ééntje in de reguliere speeltijd, ééntje in de strafschoppenreeks - een belangrijke rol speelde in de zege van Argentinië in de kwartfinale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook over ref Mateu Lahoz was hij niet te spreken. “Voor de wedstrijd hadden we schrik omdat we wisten dat hij de scheidsrechter was. Het kan niet dat ze hier een scheidsrechter zetten die niet op het niveau is van zo’n wedstrijd. Maar ik wil niet over de scheidsrechter praten, ik kan toch niet de waarheid zeggen, want anders worden we gestraft.”

“We wisten dat we bereid moesten zijn om af te zien en we gaven nooit op, dat is het mooiste wat er is. We hebben getoond dat we eender welke wedstrijd met dezelfde inzet spelen, we zijn ervoor gegaan.”

©  REUTERS

De doelman van Argentinië, Emiliano Martínez, ging veel verder dan Messi. “We hadden verreweg de slechtste scheidsrechter van het WK. Ik weet niet wat hem bezielde om tien minuten bij te tellen en dan die vrije trap toe te kennen. Hij wilde dat Nederland nog zou gelijkmaken. Die scheidsrechter is gek en arrogant. Als je iets zegt, kaffert hij je uit. Ik denk dat hij ons uit het tornooi wilde omdat Spanje er ook uit ligt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer