© gvb

Teleurstelling bij Oranjefans in Hamont: “Helaas pindakaas, maar strijdend ten onder gegaan”

Een bescheiden Oranjegekte maakt zich meester op de tennisclub in Hamont waar heel wat Nederlanders verzamelen voor de kwartfinale tegen Argentinië. Na een nagelbijter van een match met verlengingen waar geen extra goal viel, haalde Argentinië het met 3-4 in de strafschoppen. Dat zorgde voor heel wat teleurstelling bij de fans in Hamont.

GVB

De aanwezige Nederlandse supporters hadden er in het begin nog alle vertrouwen in. “Nu begint voor ons het WK pas”, luidt het. “We worden wereldkampioen. Het wordt ons op een presenteerblaadje aangereikt nu topfavoriet Brazilië eruit ligt.” Maar net voor de rust valt een eerste goal voor Argentinië en zakt de Nederlandse moraal tot onder het vriespunt. Het duurt dan lang voor er weer wat hoop te rapen valt in de kantine. Maar dan valt op de valreep nog de 2-2 door Weghorst. Suporter Berry ziet het weer helemaal zitten: “Hoop doet leven, nu worden we wereldkampioen!”

Tot het bittere einde was het nagelbijten voor de supporters. Maar uiteindelijk haalde Argentinië het in de strafschoppen met 3-4. Nederland naar huis en ook de supporters in Hamont: “Helaas pindakaas. We zijn strijdend ten onder gegaan. Over twee jaar nieuwe kansen.”

“In de eerste helft hebben we misschien te defensief gespeeld,”stelt Nederlandse supporter Berry. “En toen er penalty’s aan te pas kwamen voelde ik de bui hangen. Wij Nederlanders hebben een penalty-complex. En Van Gaal is een goede trainer, maar misschien heeft hij tactisch enkele missers gemaakt. Maar we mogen fier zijn al zat er meer in.”

Vreugde na de 2-2 voor de verlengingen. © gvb

Ook de vrouwelijke Nederlandse supporters drinken zich moed in na achterstand tegen Argentinië. ©  gvb

Voor de eerste goal van Argentinië ©  gvb

Na de eerste goal van Argentinië ©  gvb

© gvb

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer