© archief jve

Getuigenissen over “racende wagen” na dodelijk ongeval op E40

Beernem -

Er duiken getuigenissen op dat een auto die donderdag betrokken was bij een dodelijk ongeval op de E40 aan het racen waren. Het parket heeft de wrakken alleszins in beslag genomen.

Junior Verbeeke

“Hij vloog ons voorbij met 200 kilometer per uur deze ochtend.” De getuigenissen op sociale media over een auto die betrokken was bij het dodelijk ongeval op de E40 in Beernem afgelopen donderdag, laten weinig aan de verbeelding over. Volgens ooggetuigen was minstens één wagen aan het racen. De twee auto’s, die zwaar gehavend uit het ongeval kwamen, werden alleszins in beslag genomen door het parket. “Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden en de precieze snelheid te onderzoeken. Beide voertuigen zijn ook in beslag genomen”, klinkt het daar.

Of de bestuurder met zijn wagen effectief aan het racen was, moet later nog blijken. Het ongeval heeft alleszins het leven gekost aan een 23-jarige Brit die op de passagierszetel van een BMW zat. De 21-jarige bestuurder liep zware verwondingen op, maar overleefde de crash. De 34-jarige bestuurder van de andere wagen, een Porsche, raakte lichtgewond. (jve)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer