©  EPA-EFE

Real-verdediger David Alaba opgeschrikt: schoonvader opgepakt in zaak rond poging tot Duitse staatsgreep

De zaak rond de verijdelde aanval op de Bondsdag heeft ook een uitloper naar het voetbal. Een van de opgepakte verdachten is immers de vader van de vriendin van David Alaba, Oostenrijks international van Bayern München. Frank Heppner is een beroemde topkok, gespecialiseerd in Aziatische fusionkeuken, maar mogelijk hield hij er een duister dubbelleven op na.

Michael Van Damme

  Shalimar Heppner, de levensgezelling van David Alaba, was zich van geen kwaad bewust toen ze woensdagavond haar vader wilde gaan opzoeken in zijn restaurant “Sra Bua”, dat Aziatische fusionkeuken serveert. Het restaurant, dat gevestigd is in het Kempinski-hotel in Jochberg, bleek gesloten en haar vader was nergens te bespeuren.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Het nieuws dat hij was opgepakt in de verijdelde terroristische aanval op het parlement, een zaak die Duitsland in de ban houdt, kwam als een shock.

  Blijkbaar zou Frank Heppner af en toe vreemde uitspraken gedaan hebben, maar dat hij actief was in de extreemrechtse Duitse Reichsbürger-beweging, daar had niemand rekening mee gehouden. Volgens een persbericht wordt hij ervan verdacht een actief lid geweest te zijn van de organisatie. Hij zou verantwoordelijk geweest zijn voor de rekrutering van nieuwe leden.

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  Lees meer