Na een pak prijzen, waaronder de Grand Prix in Cannes (foto), pakt ‘Close’ van Lukas Dhont (r.) een belangrijke award in aanloop naar de Oscars. ©  AFP

Nieuwe prijs voor ‘Close’ van Lukas Dhont is stevige opsteker voor Oscar-race

Het blijft prijzen regenen voor ‘Close’, de film van regisseur Lukas Dhont (31). De erkenning die de film zopas kreeg door de National Board of Review zou wel eens een opsteker kunnen zijn voor de komende Oscars.

Tom Vets

Op de show van de National Board of Review Awards werd de Belgische film uitgeroepen tot beste internationale film. Voor Dhont een belangrijk signaal, want films die daar goed scoren komen ook steevast in beeld voor de Oscars.

LEES OOK. Belgische film ‘Close’ wint twee prijzen op filmfestival Sevilla

In eigen land was het geloof al groot: Close werd gekozen als onze Belgische inzending voor de Academy Awards. Binnenkort weten we of de film ook daadwerkelijk meedingt naar het gouden beeldje voor beste internationale speelfilm. Lukas Dhont mag zich verder nog verheugen op een bezoekje aan New York. Alle laureaten van de National Board of Review worden immers gevierd op een gala in januari.

Close ging in première op het filmfestival van Cannes, en won er de Grand Prix. Daarna veroverde de film een pak prijzen op allerhande filmfestivals in Europa.

LEES OOK. ‘Close’ lokt in één week bijna 70.000 bezoekers naar de bioscoop

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer