Voetballers springen in zwembad. © Het Belang van Limburg

Frisse duik voor Bryan Heynen en co, Luca Oyen traint met de bal

KRC Genk heeft er een eerste trainingsdag in Benidorm opzitten. Van de 26 aanwezige Genkies verschenen er 25 op het trainingsveld. Enkel Matias Galarza, die eerder deze week op training uitviel met last aan de hamstrings, werkte binnen verder aan zijn herstel.

Tom Mas

Wouter Vrancken schotelde zijn troepen in de voormiddag een rustige eerste sessie voor. Daarin lag de focus anderhalf uur lang vooral op balbezit. In de namiddag volgde een tweede sessie. Daarin ging het er een pak intensiever aan toe. Tijdens wedstrijdvormen werden de achttien fitte veldspelers verdeeld over drie ploegen van zes. Telkens aangevuld met een doelman namen ze het meerdere keren tegen elkaar op. Slecht nieuws was er voor het verliezende zestal: Bryan Heynen, Jay-Dee Geusens, Joseph Paintsil, Angelo Preciado, Mujaid Sadick en Gerardo Arteaga moesten tot groot jolijt van hun ploegmaats een duik nemen in het frisse hotelzwembad.

Opvallend was ook de aanwezigheid van de langdurig geblesseerden Luca Oyen, Adnane Abid (allebei out met een kruisbandblessure) en Kelvin John (enkelblessure) op de namiddagtraining. Oyen en Abid trainden onder begeleiding van high performance coach Bram Swinnen met de bal, John hield het samen met kinesist Matthias Didden bij loop -en revalidatieoefeningen.

Vrijdag staat er in de voormiddag een trainingssessie op het programma. In de namiddag volgt een teambuilding.

Aangeboden door onze partners