Toernooidirecteur WK voetbal reageert laconiek op overlijden arbeidsmigrant: “Dood hoort bij het leven”

Nasser Al-Khater, toernooidirecteur van het WK voetbal in Qatar, heeft bijzonder laconiek gereageerd op het overlijden van een arbeidsmigrant tijdens het WK. “De dood hoort bij het leven”, aldus Al-Khater.

Jens HeylenBron: BELGA

  De Wereldvoetbalbond FIFA bevestigde woensdag dat er tijdens het WK in Qatar een arbeidsmigrant is omgekomen. Een Filipijnse arbeider zou bij een ongeluk tijdens reparatiewerkzaamheden aan het teamhotel van de delegatie uit Saudi-Arabië om het leven zijn gekomen, meldde The Athletic, waarna de FIFA dat bevestigde.

  Al-Khater kreeg donderdag van de Britse publieke omroep BBC een vraag over het overlijden, maar reageerde daar eerder onverschillig op. “We zitten midden in een WK, dat erg succesvol is en dit is iets waarover je nu wilt praten?”, wierp hij de reporter toe. “Wat ik bedoel, is dat de dood een natuurlijk onderdeel van het leven is. Het hoort bij het leven, of het nu op het werk, of in je slaap gebeurt.”

   “Natuurlijk, er is een werknemer overleden en ons medeleven gaat uit naar zijn familie”, vervolgde de toernooidirecteur. “Maar wat ik wil zeggen is dat het vreemd is dat dit iets is waar je je op richt als je eerste vraag.”

   Volgens The Athletic was het slachtoffer, een man van rond de veertig, met een heftruck aan de slag, toen het op een helling misliep. Hij zou uit het voertuig gevallen zijn en met zijn hoofd op beton terechtgekomen zijn. Een veiligheidsgordel droeg hij niet. De Qatarese autoriteiten onderzoeken het ongeval. 

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners

   Lees meer