Er wordt flnk geïnvesteerd in de dorpskern van Kessenich. © pabr

GEMEENTERAAD. Personenbelasting en opcentiemen stijgen niet in Kinrooi

Kinrooi
Patrick Brebels

Belastingen: “Ondanks het feit dat diverse uitgaven fors gestegen zijn, gaan we de personenbelasting niet verhogen”, zegt schepen van Financiën Wim Swennen (cd&v). “Die blijft voor het 51ste jaar op rij status quo op 6 procent. Onder meer de personeelskosten en de energiefacturen zijn aanzienlijk gestegen. Ook het aantal financiële steunaanvragen bij de sociale dienst stijgt. Maar we zijn dus trots op het feit dat we de belastingen niet moeten verhogen.” Burgemeester Wim Rutten (cd&v): “Er waren ook enkele financiële meevallers, zoals de belastingontvangsten die stegen door de loonsverhogingen en indexeringen. Mede daardoor hoeven we ook de gemeentelijke bijdrage op de onroerende voorheffing van het Vlaams Gewest niet te verhogen: die blijft op 890 opcentiemen.”

Investeringen: “Ondanks het feit dat we geconfronteerd worden met steeds zwaardere kosten, blijven we investeren in Kinrooi”, vervolgt Rutten. “Zo voorzien we 500.000 euro voor het project Kessenich in Zich(t) met een grondige renovatie van de dorpskern en de renovatie van de mottetoren. Daarnaast zijn we ook bezig met de centrumontwikkeling in Kinrooi en de vernieuwing van het campinggebied bij de Spaanjerd.”

Kinrooi Gids: “Met het huis-aan-huis bedelen van de Kinrooi Gids 2023 hebben we voor alle Kinrooinaren een eindejaarcadeautje in petto”, besluit schepen van Communicatie Peter Nies (cd&v). “Deze combinatie van gemeentegids en agenda is de afgelopen 18 jaar uitgegroeid tot een vaste waarde in menig Kinroois huishouden.” 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer