©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Koperdieven breken in bij NMBS in Hasselt, maar kunnen niets stelen

Hasselt

In de stockageruimte van de NMBS-werkplaatsen in Hasselt hebben in de nacht van woensdag op donderdag koperdieven ingebroken. Ze konden uiteindelijk geen buit maken. Toch wil de NMBS de stockageruimte nog beter beveiligen.

“Er is effectief een inbraak geweest, waardoor ook het alarm in de stockageplaats werd geactiveerd”, zegt Thomas Baeken van NMBS. “Op onze camerabewaking zie je dat 2 mannen zich toegang tot het gebouw hebben verschaft en dat ze, na wat rondgeneusd te hebben, zonder koperkabels zijn afgedropen. Misschien werden ze verrast door het alarm.”

LEES OOK. Paar duizend meter kabel gestolen op dak Lommels bedrijf: ook koperdiefstallen in Maaseik en Lanklaar.

“We hebben alleszins aangifte van de inbraak gedaan bij de politie en gaan uiteraard meewerken aan het onderzoek. Daarvoor stellen we onze camerabeelden graag ter beschikking wanneer de politie daarom vraagt. En tegelijk gaan we zelf ook bekijken hoe we de site mogelijk nog extra kunnen beveiligen om herhaling van dit soort gebeurtenissen te voorkomen.”

De laatste dagen sloegen koperdieven op meerdere plaatsen in Limburg toe. Woensdag werden zware koperdiefstallen gemeld in Lommel, Dilsen-Stokkem en Maaseik.

Dirk Jacobs/Mireille Maes

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer