© Vlaamse overheid

“Een dier is (g)een cadeau”: Vlaams minister Ben Weyts wil onverantwoorde aankopen van dieren stoppen

Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) wil onverantwoorde dierenaankopen een halt toeroepen. De minister heeft daarvoor donderdag een nieuwe campagne gelanceerd met de boodschap ‘Een dier is (g)een cadeau’, niet toevallig met de kerst- en eindejaarsfeesten in het vooruitzicht.

jvhBron: BELGA

Er zijn nog altijd veel mensen die een huisdier als geschenk geven, bijvoorbeeld voor Kerstmis of nieuwjaar, stelt minister Weyts. “Dieren kunnen een prachtig geschenk zijn, maar alleen als het een doordachte beslissing is. Een dier is geen zak chips die je voor een feestavond uit het rek plukt.”

De minister wil met de nieuwe campagne mensen bewust maken dat bij het in huis halen van een dier ook verantwoordelijkheden horen. “Het is cruciaal om goed na te denken: hebben de nieuwe baasjes wel voldoende tijd om goed te zorgen voor het dier? Wat zullen de huisgenoten ervan vinden? Kunnen alle kosten betaald worden?”, zegt de minister. “Als je doordacht te werk gaat, dan wordt het een feest voor mens en dier. In het andere geval wordt het noch voor mens noch voor dier een pretje.”

De campagne ‘Een dier is (g)een cadeau’ zal zowel offline, bijvoorbeeld op bussen van De Lijn, als online op sociale media te zien zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer